Widzę, że ktoś wrócił do tematu, więc postaram się pomóc. Myślę, że jeżeli podam kod pliku, w którym to zastosowałem nie powinno być problemu z dostosowaniem potrzebnych części kodu do własnych potrzeb.
Tak więc:
<script type="text/javascript" language="JavaScript">
function alternate(id){
if(document.getElementsByTagName){
var table = document.getElementById(id);
var rows = table.getElementsByTagName("tr");
for(i = 0; i < rows.length; i++){
if(i % 2 == 0){
rows[i].className = "even";
}else{
rows[i].className = "odd";
}
}
}
}
function powroc(id){
id.className = "move";
}
</script>
<style>
.odd{background-color: #CCCCCC;}
.even{background-color: #AAAAAA;}
.move {background-color: #FFFFFF;}
</style>
<?
require("config.php");
echo "<table width=\"638\">\n"; echo " <td vAlign=\"center\" align=\"middle\" width=\"80\">\n"; echo " <p align=\"center\"><font face=\"Arial\" size=\"2\"><b>Szczegóły</b></font></p>\n"; echo " <td align=\"middle\" width=\"133\">\n"; echo " <p align=\"center\"><b><font face=\"Arial\" size=\"2\">Login</font></b></p>\n"; echo " <td align=\"middle\" width=\"167\"><b><font face=\"Arial\" size=\"2\">Tytuł</font></b></td>\n"; echo " <td align=\"middle\" width=\"202\"><b><font face=\"Arial\" size=\"2\">Krótki opis</font></b></td>\n"; echo " <td align=\"middle\" width=\"98\"><b><font face=\"Arial\" size=\"2\">Data dodania</font></b></td>\n"; echo "<body onload=\"alternate('tabela')\">\n"; echo "<table id=\"tabela\" width=\"638\" bgColor=\"#999999\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\" align=\"left\">"; include('Pager.class.php');
$sql = 'select count(*) from jobs2';
$recordsCount = $row[0];//pobranie liczby rekordów
$pager = new Pager('wykgraf');
$pager->SetTotalRecords($recordsCount);//ustawienie liczby rekordów
$pager->SetRecordsPerPage(15);
$pager->SetPagesPerNav(1);
//wygenerowanie pagera i zapamietanie go w zmiennej w celu
//pozniejszego wyswietlenia
$renderPager = $pager->Render();
$start = $pager->GetIndexRecordStart();//pobranie indexu rekordu początkowego
$end = $pager->GetIndexRecordEnd();//pobranie indexu rekordu koncowego
//zapytanie z uwzglenieniem stronicowania
$sql = 'select * FROM jobs2 ORDER BY jobs_id DESC LIMIT '.$start.','.($end - $start + 1);
{
$currentjobid=$row['jobs_id'];
$title=$row['title'];
$company=substr($row['company'],0
,40
); $location=substr($row['location'],0
,50
); $description=$row['description'];
$contact=$row['contact'];
$email=$row['email'];
$url=$row['url'];
$publishdate=$row['publishdate'];
echo "<tr onmousemove=\"powroc(this)\" onmouseout=\"alternate('tabela')\">"; echo("<td vAlign=\"center\" align=\"middle\" width=\"86\" height=\"30\"><p align=\"center\"><font face=\"Arial\" size=\"1\"><a href=\"jobposter/viewjob2.php?currentjobid=$currentjobid\">Pokaż</a></font></p></td>"); echo("<td align=\"middle\" width=\"133\" height=\"50\"><p align=\"center\"><font face=\"Arial\" size=\"2\"> $title</font></p></td>"); echo("<td align=\"middle\" width=\"167\" height=\"50\"><font face=\"Arial\" size=\"2\"> $company</font></td>"); echo("<td align=\"middle\" width=\"202\" height=\"50\"><font face=\"Arial\" size=\"2\"> $location</font></td>"); echo("<td align=\"middle\" width=\"98\" height=\"50\"><font face=\"Arial\" size=\"1\"> $publishdate</font></td>"); }
echo $renderPager; //wyswietlenie pager'a ?>
W kodzie z tego co widzę był zastosowany pager autorstwa bodajże nospor'a, myślę że kto będzie potrzebował usunie te części.
A tak w ogóle to wielkie dzięki autorowi pagera, używam go do tej pory chyba w każdym projekcie

Jakby coś w kodzie było nie tak, to piszcie, bo ja tego nie pamiętam, wyciągnąłem plik, który z tego co pamiętam powinien mieć już poprawną wersję, jeżeli nie to dajcie znać, poprawię.
Pozdrawiam