Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: IMAP+gmail - znikajace maile
Forum PHP.pl > Forum > PHP
lapino
witam-dzisiaj z cyklu archiwom x historia nastepujaca

mam funkcje w php ktora korzystajac z imap lanczy sie z moim kontem gmail i pobiera informacje na temat maili jakie sie tam znajduja/ wszystko jest pieknie lecz wystarczy ze pobiore naglowek takiego maila(lub paru w petli) i te maile znikaja...nie moge ich zliczyc/otworzyc uzywajac php,ani sie do nich dostac:/ problem niby rozwiazuje ponowne wlanczenie pop3(chociaz wczesniej bylo wlanczane) w ustawieniach gmail , no ale przeciez tu nie chodzi oto zebym przed kazdym wejsciem do mojego systemu odbioru maili wchodzil do gmail i klikal w ustawieniach:/ czy ktos sie spotkal z podobnym problemem ......

edit
rozwiazaniem zagadki jest ...... po doglebnych poszukiwaniach po listach dyskusyjnych na google dowiedzialem sie co nastepujace(moze to komus pomoze) przy lanczeniu sie z serwerem POP3 gmail wiadomosci pobierane sa tylko raz!! , pozniej kasowane sa z serwera POP , mozna oczywiscie uzyskac do nich dostep po zalogowaniu sie na gmail,jezeli korzystamy z klienta pocztowego www i lanczymy sie z gmail nalezaloby zapisac nowe maile do bazy jezeli oczywiscie chcemy je odczytac w tym kliencie ponownie.....gmail stracil w moich oczach przez to udziwnienie,na zadnej polskiej poczcie z czyms takim sie nie spotkalem....
Kamson
OFFTOP

wychodzi na to że wiadomości w gmailu są w przechowywane w dwóch miejscach :| serwer gmail i jakiś mirror dla POP3
Jabol
EEE... nieprawda. Sprawdź ustawienia swojego klienta. Ściągałem te same wiadomości kilkanaście razy (z różnych powodów miałem taką potrzebę) i złego się nie działo. Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.