Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: uruchamianie javy spod php
Forum PHP.pl > Forum > PHP
zed4
witam
mam takie pytanie - mam stronke w php, z ktorej korzystam w pracy - dashboard z wynikami testow
stronka niestety działa na serwerze postawionym na windowsie (korzystam ze specyficznych bibliotek do tworzenia wykresów, które nie działaja mi na linuxie:( )
dodatkowo mam do niej napisany w javie program, który sprawdza co jakis czas czy dodalem nowy test do odpalenie, tworzy crontab, restartuje aplikacje i podczas testu zbiera dane z kilku hostów i laduje je do bazy...
ogolnie calosc to kilka hostow, wszystkie unixy + serwer php na windzie:(

zeby wszystko dzialalo program javovy musi byc odpalony caly czas (wtedy sprawdza czy ma juz nowe testy itp) co nie jest najlepszym rozwiazaniem (ktos mi moze znienacka zrestartowac serwer lub takie tam rzeczy)

i teraz pytanie w koncu - czy moglbym odpalac ten javowy program klikajac jakiegos butona na stronce ktory to button powodowalby ze na innym hoscie odpalil by mi sie ten program javowy??

nie mam w ogole pojecia jak to zrobic, czy sie da itp...
jesli ktos wie czy da sie to zrobic i jak baaardzo prosze o pomoc:)

pozdrawiam
mike
Może PHP / Java Integration coś pomoże :?:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.