Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Upload brak zapisu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
icetab
Czy ja mam to poprawnie bo gdy uploduje plik nie zapisuje sie w ogole

1. <?php
  2. move_uploaded_file($plik_tmp, '.$path.'.'$plik_nazwa');
  3. ?>
babejsza
Pewnie tak skoro nie działa (swoją drogą ten wątek to chyba do przedszkola).

A tak na serio to skąd mamy wiedzieć czy podane przez Ciebie zmienne przecowują za dane i czy jeżeli poprawne to czy masz odpowiednie ścieżki na ftp'ie i czy nadane są im odpowiednie chmody. Do tego czy na ftp'ie jest ustawiony odpowiedni katalog na tempy itp. itd.. Daj trochę więcej kodu i napisz co się dzieje, a nie tylko co się nie dzieje smile.gif.
icetab
ok sciezka jest na ftp upload ma chmod 777 gdy zamiast $path dodam upload/ to dziala
Hacker
blinksmiley.gif
  1. <?php
  2. '.$path.'.'$plik_nazwa'
  3. ?>

A nie czasem
  1. <?php
  2. $path.$plik_nazwa
  3. ?>

ew.
  1. <?php
  2. $path.'/'.$plik_nazwa
  3. ?>

?
icetab
$strona = "http://strona.pl";
$path = "upload/";
$plik_nazwa = $uniq . $_FILES['plik']['name'];
move_uploaded_file($plik_tmp, '.$path.'.'$plik_nazwa');

tak wygladaje linijki teraz jak to trzeba zrobic zeby to zapisalo do folderu upload bo nie zapisuje
babejsza
A co przypisujesz do zmiennej $plik_tmp? Na pewno działało jak robiłeś zamiast $path -> upload/?
icetab
tak dziala zapisuje sie wtedy gdzie ma a jak dam np.
$path.$plik_nazwa to plik zapisze sie na gownej stronie folderze gdzie ma i ma nazwe taka $path.$plik_nazwa
babejsza
Cytat
$path.$plik_nazwa to plik zapisze sie na gownej stronie folderze gdzie ma i ma nazwe taka $path.$plik_nazwa

poprosiłbym jednak o tłumaczenie na polski winksmiley.jpg.

Z tego co piszesz robisz błąd gdzieś w przypisywaniu katalogu/pliku do zmiennej. Po prostu pokaż kod, który wykonujesz, a będzie to łatwiej ogarnąć, bo operująć na "robie w sumie tak i tak" to będziemy błądzić po omacku, a przypuszczam, że w pliku źródłowym nie masz kodów dostępowych do skarbca NBP smile.gif.
icetab
to juz mam zrobione

teraz to :/
Temat: php spacja
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.