Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SVN i phpDoc
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Martio
Czy SVN supportuje phpDocumentor, a dokładniej znacznik "@version"? Jak zrobić, aby napisywał w tym znaczniku aktualną ściąganą wersję z SVN-u?

Robiłem @version $Revision$ oraz @version SVN: $Id$, ale nie ma żadnego efektu. Ładuje plik do repozytorium, ściągam i nic - nie ma nadpisanej wersji.

Czy nikt nie jest w stanie mi coś podpowiedzieć? Na google nic nie znalazłem, a nie chce mi się wierzyć, że nikt z Was nie używa SVN winksmiley.jpg
sobstel
najprawdopodobniej nie nadałeś plikom właściwości svn:keywords.

Kod
svn propset svn:keywords Id Url PATH...

szczegóły : http://svnbook.red-bean.com/en/1.0/re23.html

możesz to także uczynić automatycznie dla każdego pliku php w pliku konfguracyjnym ustawiając :

Kod
enable-auto-props = yes

oraz w sekcji auto-props wpisując

Kod
*.php = svn:eol-style=native;svn:keywords=Id URL
nrm
hmm, po dodaniu do configu bez zmian... :/
sobstel
Cytat(normanos @ 3.05.2007, 18:00:21 ) *
hmm, po dodaniu do configu bez zmian... :/

u mnie działa, więc ciężko powiedzieć co u ciebie jest nie tak.
DeyV
tak swoją drogą - czy dobrze pamiętam, że te wartości są wpisywane w procesie exportu repozytorium?
sobstel
Cytat(DeyV @ 4.05.2007, 08:35:08 ) *
tak swoją drogą - czy dobrze pamiętam, że te wartości są wpisywane w procesie exportu repozytorium?

tak, export, checkout albo update. przeglądając repozytorium widać, że nie są wypełnione. swoją drogą, @normanos, edytowałeś configa tam gdzie jest repozytorium na serwerze docelowym?
nrm
uhm, ano nie, edytowałem na swojej "końcówce", trafna uwaga, dzięki za podpowiedź. sprawdzę wieczorem na serwerze.
Martio
A jak to skonfigurować tongue.gif Mam SVN wykupiony na nq.pl, a klienta SVN używam TortoiseSVN. Proszę o pomoc smile.gif
DeyV
tworzysz nowy folder.
PK na folderze,
SVN Pobierz
Podajesz adres repozytorium
Pewnie wyskoczy okienko hasła.
Podajesz login i hasło.

Wsio
Martio
mi chodziło jak to skonfigurować, aby pojawiała sie wersja

1. <?php
  2. @version SVN: $Id$
  3. ?>
kicaj
Team -> Set Property...:
Property Name: svn:keywords
Enter a text property: Id

W php:
  1. <?php
  2. /**
  3.  * @version $Id$
  4.  */
  5. ?>
Martio
Mam repo na nQ.pl i używam TortoiseSVN. W kodzie mam w odpowiednim miejscu "@version $Id$". Na swojej kopii repo wybieram na głównym folderze menu kontekstowe, z niego opcję "właściwości" i wklejam "svn:keywords", a jako wartość podaję "Id" i dostaję komunikat "Cannot set 'svn:keywords' on a directory".

Czy ktoś może mi pomóc?

Próbowałem też w ten sposób:
<a href="http://www.mantisbugtracker.com/wiki/doku....isbt:svn_config" target="_blank">http://www.mantisbugtracker.com/wiki/doku....isbt:svn_config</a>

Sciągnąłem sobie skrypt do zmiany w rejestrze i nic... Pliki też mają właściwość ustawioną. Robię commita i nic...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.