Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Serwis] xch.pl - programy, skrypty itp.
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Lethys
Otwieram nowa strone z skryptami, programami oraz kursami. Serwis ma duzo mozliwosci np. w panelu uzytkownika mozesz monitorowac programy ktore dodales ( klikniecia, sciagniecia) mozesz rowniez pobrac skrypt oceniania na twoja strone zamieszczonego przez ciebie programu. Musze jeszcze kilka drobnych rzeczy poprawic, ale zapraszam do oceniania.

btw. narazie dodalem 1 program w programy > antywirusowe aby mozna bylo zobaczyc jak sie wszystko wyswietla.

konto testowe : test/test

strona : http://www.xch.pl/Skrypty/index.php
Kreton
To ja może wygląd i kod ocenię:
  • Wygląd bardzo mizerny, no brzydko dla mnie wygląda. Pełno patternu.
  • Lay na tabelkach. Dodatkowo naprawdę brzydko napisane. Pełno pełno tabelek. Dodatkowo :
    1. <td>&nbsp;</td>
  • CSS-a prawie wogóle nie ma. Czas zainteresować się DIV-ami i ładnie to oCSS-ować.
  • Gdzieś na dole kodu znajduję się <area shape> i szczerze mówiąc nie widzę do czego, niby jakieś link. Adblock-a specjalnie wyłączyłem tongue.gif
  • W meta zapomniałeś o słowach kluczowych.
lenczewski
Drogi Kretonie, zapis
  1. <td> </td>

jest chyba jak najbardziej poprawny, dodatkowo samo używanie tabelek nie jest przestępstwem, a wręcz przeciwnie czasem ułatwia pracę. Błedy na tej stronie są raczej inne, typu:
  1. <td><table width="150" border="0" cellpadding="0" cellspacing="2">
  2.  
  3. <a href="index.php"> Strona główna</a></td><br>
  4. <a href="signinform.php"> Logowanie</a></td><br>
  5. <a href="signup.php"> Rejestracja</a></td><br>
  6. <a href="add_soft.php"> Dodaj program</a></td><br>
  7. <tr>
  8. <td > <table width="130" border="0" align="right" cellpadding="0" cellspacing="1">
  9. <tr>
  10.  
  11. </tr>
  12.  
  13. </table>
- co to jest?
Słowa kluczowe nie są wcale wymagane (odsyłam np. do: http://forum.optymalizacja.com)
co do szaty graficznej - ikony folderów ładne- reszta, jakby to powiedzieć "brudne". Źle dobrany antyaliasing na czcionkach.

mógłbyś jednak odchudzić serwis poprzez stosowanie nawet najprostszego CSS.
Kreton
Cytat
Drogi Kretonie, zapis
HTML
<td> </td>

jest chyba jak najbardziej poprawny, dodatkowo samo używanie tabelek nie jest przestępstwem, a wręcz przeciwnie czasem ułatwia pracę. Błedy na tej stronie są raczej inne, typu:

Dokładnie chodziło mi o to, że tabelki są zupełnie do innego celu. Chodzi o tą siekę. Masę zagnieżdżonych tabel. Kiedyś ktoś zrobił lay na tabelach, i było to dosyć ładnie zakodowane. Ja nie czepiam się do zapisu <td></td> tylko do takiego jak zacytowałeś ( 2 listing ). Ale używanie &nbsp; to odstępów jest chyba nie dopuszczalne. Tutaj kłania się CSS.

Co do słów kluczowych. Strona do linku ma słowa kluczowe oraz streszczenie. Więc nie wiem, gdzieś w tematach tak jest czy jak ?
Kuva
To jest darmowy skrypt zwany "HotScripts Source", ale Design jest może twój smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.