Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www][layout] axent.nazwa.pl/prolaser.pl/
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
prond
http://axent.nazwa.pl/prolaser.pl/

Na razie sam layout i tylko strony głównej.
Bardzo proszę o opinie.
Wkrótce dodam podstrony, ale się wstrzymam (bo może poważniejszego buga znajdziecie)
Daimos
This page is not Valid XHTML 1.0 Strict!

ale ogolnie kod ladny
lay wporzadku, ale ten top we flashu, jakis taki za wysoki :/ zmarnowana przestrzen
malutka "zakladka" z adresem www, obok topa - napis prawie nie czytelny
jezeli czcionka uzyta w "Slogan reklamowy" nie jest testowa i ma tak zostac, to wogole nie pasuje winksmiley.jpg

a tak pozatym to mi sie podoba winksmiley.jpg
prond
Cytat
This page is not Valid XHTML 1.0 Strict!

Wiem, ale to tylko przez atrybut 'onerror', który umieściłem w tagu dla skrócenia zapisu (zamiast dawać to w JS). Nie jestem aż takim purystą, żeby całkowicie podporządkowywać się standardom W3C. Staram się znaleźć tzw. złoty środek.

Cytat
lay wporzadku, ale ten top we flashu, jakis taki za wysoki :/ zmarnowana przestrzen

To jest layout strony głównej, na podstronach będzie mniejszy top. To też sprawa kompromisu pomiędzy intro, a rozbudowaną treścią na pierwszej stronie.

Cytat
malutka "zakladka" z adresem www, obok topa - napis prawie nie czytelny

Tu masz całkowitą rację (klient też miał z tym problem). Idzie do poprawy.

Cytat
jezeli czcionka uzyta w "Slogan reklamowy" nie jest testowa i ma tak zostac, to wogole nie pasuje

Możliwe, będę jeszcze eksperymentował z grafikiem.

P.S.
Dzięki za opinie.
Prph
Witam,

Cien pod "Witamy na naszej stronie" ni to w zab ni w szyje... Gora calkiem ladna, tylko ten efekt rysujacy logo troche amatorski. Podoba mi sie natomiast zakladka z adresem.

Duzym minusem jest jakosc logo :/ JPEG bardzo brzydko kompresuje obraz z czerwonym. Albo uzyj probkowania 1x1, 1x1, 1x1, albo jeszcze lepiej - zapisz to w PNG.

Adrian.
Moli
Cytat
Podoba mi sie natomiast zakladka z adresem.

Ja bez przysunięcia twarzy do monitora, tego napisu nie przeczytam.

Czemu doctype masz HTML 4.01, skoro stronę pisałeś pod XHTML ?
prond
Cytat
Ja bez przysunięcia twarzy do monitora, tego napisu nie przeczytam.

Tak, wiem. Już zresztą napisałem, że będę to poprawiał.

Cytat
Czemu doctype masz HTML 4.01, skoro stronę pisałeś pod XHTML ?

Tymczasowo, bo testowałem różne doctype'y. Teraz już jest XHTML, tak jak powinien.
artur81
w submenu po najechaniu myszą przyadłoby się aby tło się zmieniało lub chociaż pojawiało się podkreślenie.
Teraz mimo że pozycje submenu są wysokie, to jest to takie trochę "na czuja"
prond
Cytat
w submenu po najechaniu myszą przyadłoby się aby tło się zmieniało lub chociaż pojawiało się podkreślenie.

Racja, trochę zabrakło mi koncepcji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.