Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problemy po formacie ...
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
pagolik
A wiec: Formatowalem dysk, zainstalowalem Windowsa XP i wszystko jest w porzadku oprocz poczty ... Raz mi dziala a raz nie, mam 3 konta skonfigurowane w qutlooku jak trzeba. Przedchwila wlaczylem Qutlooka i wywala mi 3 takie same bledy ze nie moze uzyskac polaczenia z serverem. Przed formatem bylo tak samo ustawione i chodzilo!
Drugi problem to taki ze zainstalwoalem progarm Norton Anty Virus 2004. Wlanczam kompa, ikonka jest na pasku zadac po chwili chce otworzyc glowne menu nortona i ikonka znika, a ponownie nie chce sie uruchomic. Przed formatem tez chodzilo jak nalezy ! Czy to wina mojego firewalla czy moze servis packow questionmark.gif Poradzcie co mam robic bo juz mnie o wkurza powoli sad.gif A i jeszcze jak zainstaluje iMESHA albo kazee to nie chce mi sie z serverem polaczyc ... HELP ME !!!
scanner
Sprawdz w ustawieniach polaczenia czy masz wlaczonego microshiitowego fajerłala - jesli tak, to kill him smile.gif
pagolik
FIrewall microsoftu i normalny jest wylaczony ... Wyswietl ami sie taki komunikat w qutlooku:

Cytat
Łączenie z serwerem nie powiodło się. Konto: 'poczta.risp.pl', Serwer: 'poczta.risp.pl', Protokół: POP3, Port: 110, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd łączy: 10061, Numer błędu: 0x800CCC0E

Tak przy kazdym koncie.
spenalzo
A spróbuj ustawić "Serwer wymaga uwierzytelniania."
Seth
Wylacz firewalla i sprawdz czy nadal blad sie pojawia.

BTW: Zfirewalli polecam Kerio Personal Firewall Pro. Przetestowalem juz inne tego typu programy (Norton Internet Security, Sygate Personal Firewall, Zone Alarm, Outpost Firewall) i ten jest IMHO najlepszy - naj bezpieczniejszy. Dodatkowo nie posiada zbednych wodotryskow co i ma wplyw na bardzo niskie obciazenie procesora. Czytalem tez gdzies, ze jest to jeden z najbezpieczniejszych produktow tego typu dostepnych dla uzytkownikow domocyh. Na stronie www.kerio.com mozna sciagnac pelna i co najwazniejsze darmowa wersje firewalla.
FiDO
Cytat
Error 10061: No connection could be made because the target machine actively refused it.
pagolik
Cytat
A spróbuj ustawić "Serwer wymaga uwierzytelniania."

Probowalem z i bez ale w pomocy na stronie servera pisze ze ma byc uwierzytelnienie.

Cytat
Wylacz firewalla i sprawdz czy nadal blad sie pojawia.

Tak blad sie nadal pojawia ... Mam tego firewalla o ktorym piszesz ...

Cytat
MSDN napisał(a):

Error 10061: No connection could be made because the target machine actively refused it.

Czyli co musze zrobi c?questionmark.gif
FiDO
A probowales jakimkolwiek innym klientem poczty sie polaczyc ?
pagolik
Nie nie probowalem ale zaraz sproboje ... Znajdzie sie cos ... Sprawdze i podam raport winksmiley.jpg
pagolik
Zainstalowalem INCRED MAIL czy jakos tak i to samo ... Ja juz nie wiem co jest sad.gif((sad.gif
Seth
Najlepiej w takich wypadkach zazjec do zrodel problemu - czyli do risp.pl

W FAQ mamy:
Cytat
Do poprawnego skonfigurowania poczty elektronicznej będziecie Państwo potrzebować następujących informacji :
- serwery poczty
SMTP poczta.risp.pl port 25
POP poczta.risp.pl port 110
- nazwa użytkownika
wybrana podczas zakładania konta nazwa
- hasło
podane podczas rejestracji konta hasło
Do poprawnego działania poczty wymagane jest włączenie autoryzacji SMTP (serwer wymaga uwierzytelnienia). Pomoc dla klientów korzystających z Outlook`a dostępna TUTAJ ( http://www.risp.pl/help )

Moze wlasnie przez brak uwierzytelniania nie chce dzialac konto. Jezeli nadal nie bedzie to proponuje zglosic sie do ich BOKu.
pagolik
Cytat
Moze wlasnie przez brak uwierzytelniania nie chce dzialac konto. Jezeli nadal nie bedzie to proponuje zglosic sie do ich BOKu.

Uwierzytelnienie jest. NIe bede sie do nich zglaszal bo to nie ich problem... Zadne konto mi nie chodzi. Patrzylem te na Rispie, na Wp, na Onecie i na Interii i wszedzie to samo... Wiec mi sie wydaje ze u mnie jest cos nie tak tylko nie wiem co sad.gif

------------------------------------------
Edit by PaGoLiK:
Ok sprawa zamknieta. Rozwiazlem swoj problem. Problem tkwil w Nortonie... Zle sie hcyba zainstalowal i jak sie wylanczal to ochrona poczty blokowala ja. Dzieki wszystkim za pomoc. Pozdro
FiDO
Przed formatem miales ten sam system?
pagolik
Tal mialem ten sam system i tego samego nortona i wszystko chodzilo a teraz cos z nortonem jest nie tak
spenalzo
Może się upomniał o licencję biggrin.gif
Zepco
Prawdopodobnie NAV Ci coś kopie pocztę. Z tego co się orientuję, to sprawdza on maile, czy nie posiadają wirusa. Może jego odinstaluj i zobacz czy da się odebrać pocztę.
Mógł on gdzieś zamieszać w ustawieniach (rejestrach).
pagolik
Juz wszystko chodzi. Przeciez pisalem tongue.gif Odinstalwoalem go i chodzi ale czemu teraz blokuje poczte a wczesniej bylo wszystko dobrze questionmark.gif?
pagolik
NIe chcialem zakldac nowego tematu tylko postanowilem tu zamiescic swoj natspeny problem:
:arrow: Utworzylem drugie konto uzytkownika na Widnows Xp. Dalem na konto z ograniczeniami ale chce jeszcze zrobic zeby te 2 konto mialo dostep tylko do wybranych dyskow, programow, plikow. Wie moze ktos jak to zrobic ?
Seth
Pokombinuj w ustawieniach Local Security Poliece (plik: secpol.msc)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.