Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www]Abandoned
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
wujek_kane
Witam.
Oto moja strona ze starymi grami http://www.abandoned.pl
CMS wlasnego autorstwa.

pozdrawiam
sagittariuspl
przydałoby się tło na całej stronie - białe paski bo bokach nie wyglądają zachęcająco
wujek_kane
Faktycznie - zupelnie o tym zapomnialem. Zrobi sie smile.gif
Daimos
jezeli chodzi o grafike, to mi sie wydaje jakas mdla i zbyt jednolita
co do samego cmsa...
jezeli jest np. spis gier, moim zdaniem powinien byc z miniaturkami, ludziom nazwy nie wiele mowia, wiekszosc sie wybiera po obrazkach winksmiley.jpg i to nie tyczy sie tylko gier

wyszukiwarka do poprawy
zobacz co sie dzieje jak wpiszesz np. "<input type="text">"
sztosz
Cytat(my salsa @ 2.06.2007, 00:57:09 ) *
ludziom nazwy nie wiele mowia, wiekszosc sie wybiera po obrazkach

Herezje Panie opowiadasz! Ale obrazki by się przydały, nie każdemu na słowo "Wasteland" się łezka w oku kręci winksmiley.jpg
wujek_kane
Cytat(my salsa @ 2.06.2007, 00:57:09 ) *
jezeli chodzi o grafike, to mi sie wydaje jakas mdla i zbyt jednolita
co do samego cmsa...
jezeli jest np. spis gier, moim zdaniem powinien byc z miniaturkami, ludziom nazwy nie wiele mowia, wiekszosc sie wybiera po obrazkach winksmiley.jpg i to nie tyczy sie tylko gier

wyszukiwarka do poprawy
zobacz co sie dzieje jak wpiszesz np. "<input type="text">"

O Ty hakierze jeden ;]
faktycznie pasuje cos z tym zrobic - zeby tagow htmla nie obslugiwalo ;] Pomysle jutro tongue.gif

P.S. dzieki za info - bo sam bym na to nie wpadl - po prostu nie przyszloby mi do glowy zeby takie rzeczy do searcha wpisywac...
Turgon
htmlspecialchars
Daimos
Cytat(sztosz @ 2.06.2007, 01:54:18 ) *
Herezje Panie opowiadasz! Ale obrazki by się przydały, nie każdemu na słowo "Wasteland" się łezka w oku kręci winksmiley.jpg

no stary, nie wiesz ze teraz duza czescia internautow sa dzieci neo? winksmiley.jpg
pozatym mlodzi nie znaja starych gier, po obrazkach jest im lepiej wybrac, inna sprawa ze nie wszyscy pamietaja dokladnie tytuly, widzac miniaturke od razu mozesz sobie odswiezyc pamiec, nie tak!? smile.gif
Turgon
Tutaj popieram salsę. Pamięć często płata figle. Ja przez kilka lat szukałem gry, a potem się okazało, że ma inny tytuł winksmiley.jpg
sztosz
Zastanawiam się ile lat szukałeś Turgon tongue.gif
Turgon
2 lata - Szukałem POLSKIEGO tytułu... Na dodatek rzadkiego!
sztosz
Dobra, ja do strony nie mogę się przyczepić. Nawigacja OK, ja nie mam problemów. Nie odstrasza mnie layout (nie zachęcał nigdy żaden winksmiley.jpg ), więc dla mnie strona jest zwyczajnie dobra. Poza tym obrazki przecież są. tongue.gif

A ja nie rozumiem jak można szukać gry przez dwa lata i a) nie zorientować się po pierwszych wynikach z wyszukiwarki że szukamy innej cool.gif odnaleźć jej w przeciągu godziny?
wujek_kane
Cytat(my salsa @ 2.06.2007, 16:35:19 ) *
no stary, nie wiesz ze teraz duza czescia internautow sa dzieci neo? winksmiley.jpg
pozatym mlodzi nie znaja starych gier, po obrazkach jest im lepiej wybrac, inna sprawa ze nie wszyscy pamietaja dokladnie tytuly, widzac miniaturke od razu mozesz sobie odswiezyc pamiec, nie tak!? smile.gif

Mlodzi niestety tak naprawde nie interesuja sie starymi grami i ciezko ich do nich zachecic... nie wiedza co traca aarambo.gif
Turgon
wujek_kane: I tu cię mam! Jestem młody i moją ulubioną grą z serii GTA jest część pierwsza i druga winksmiley.jpg
sagittariuspl
tak, tak... nie jestem najstarszy, ale z racji, że mój komp to było kiedyś 486 100 mhz ram i początkowo 16 mb ram to takie tytuły jak gta I, canno fodder czy lemmings nie są mi wcale obce...
sztosz
To GTA I to stara gra? Jezu, ja się zaczynam czuć staro :|

Mam jeszcze wydanie CDA z demem GTA na płycie, a temu wydaniu daleko do tego aby powiedzieć że to najstarsze czasopismo komputerowe jakie mam tongue.gif
wujek_kane
GTA z 10 lat ma na pewno i przecietne dziecko neo o czyms takim nawet nie slyszalo (w najlepszym wypadku o GTA3) tudziez uwaza to za totalny shit. A szkoda bo moim zdaniem grywalnosc jest niesamowita. ;]
sagittariuspl
w jedynke pogrywałem jak szalony, w dwójkę tylko chwilę, w trójkę jeszcze krócej, a potem żadnej części nawet nie instalowałem - grafika może w grach idzie do przodu, ale grywalność wcale - komercha ino
wujek_kane
Mam takie same odczucia - jedyna nowa gra ktora mnie naprawde potrafi wciagnac to World of Warcraft - jak tylko przypadkiem zaplace za konto to przez miesiac nie istnieje dla swiata....
Stare gry sa bezpieczniejsze tongue.gif
sztosz
Cytat(wujek_kane @ 4.06.2007, 18:55:13 ) *
Stare gry sa bezpieczniejsze tongue.gif

Za wyjątkiem Falloutów tongue.gif
sagittariuspl
Fallouty 1 i 2 to istne zło wcielone - zagrasz raz i jesteś już skazany na niekończącą się tułaczkę po postnuklearnym pustkowiu...
wujek_kane
Zwlaszcza dwojka jest ogrooooomna - szczegolnie jak na dzisiejsze standardy - patrz S.T.A.L.K.E.R.
Daimos
odbiegamy wszysty od tematu, miala byc ocena, ale jak wszyscy to i ja biggrin.gif
pamietacie jeszcze takie cudo?
Another world?
jest wersja na windowsa, nowa, poprawiona (tzn grafa jedynie podrasowana, ale minimalnie)
az sie lezka kreci biggrin.gif
wujek_kane
Another World - tyle ze w wersji pod DOSa jest na abandoned, chociaz musze przyznac ze mnie ta gra doprowadza do szalu poziomem trudnosci ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.