Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Debeo.pl, serwis do oceny
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
xando
Witam,

Trwają prace nad zakończeniem prac nad prostą giełdą do wymiany wierzytelności w internecie.
http://www.debeo.pl.

Jeżeli ktoś chciałby się zarejestrować to śmiało(Włączona jest walidacja NIP).
Gotowy user:
login: test
haslo: test123

Proszę o opinie i pozdrawiam.
Seba
siemakuba
Cytat(xando @ 6.06.2007, 10:42:16 ) *
Włączona jest walidacja NIP

Pamiętaj, że zdarzają się numery NIP, które z punktu widzenia urzędowego są całkowicie poprawne, natomiast nie są poprawne z punktu widzenia algorytmu sprawdzającego - mają np. błędną sumę kontrolną. W związku z tym zalecane jest umożliwienie podania numeru NIP, który teoretycznie nie jest poprawny.

pozdr.
xando
Myślałem że algorytm jest uniwersalny. Dzięki za uwagę, dość cenną smile.gif
DjKermit
Cytat(siemakuba @ 6.06.2007, 10:45:34 ) *
Pamiętaj, że zdarzają się numery NIP, które z punktu widzenia urzędowego są całkowicie poprawne, natomiast nie są poprawne z punktu widzenia algorytmu sprawdzającego - mają np. błędną sumę kontrolną. W związku z tym zalecane jest umożliwienie podania numeru NIP, który teoretycznie nie jest poprawny.

pozdr.

A możesz podać jakiś przykład questionmark.gif
Bo mi się wydawało że algorytm jest stworzony po to by generować NIPy a nie po to by je walidować, jeśli to pierwsze to taka sytuacja teoretycznie nie ma prawa istnieć.
drbane
Design pochodzi z Soluciji
Kuva
OMG Żenada! Zobaczcie http://www.svt.pl/ taki sam Design.
phpion
Cytat(Kuva @ 17.06.2007, 11:38:26 ) *
OMG Żenada! Zobaczcie http://www.svt.pl/ taki sam Design.

Z tego co pamiętam to Ty także dawałeś do oceny plagiaty więc Twoje oburzenie jest lekko śmieszne...

A co do samego serwisu: wszystko zostało już powiedziane i ze wszystkim się zgadzam.
Moli
Cytat
Z tego co pamiętam to Ty także dawałeś do oceny plagiaty więc Twoje oburzenie jest lekko śmieszne...

Jak mówi przysłowie, przyganiał kocioł garnkowi smile.gif A co do strony, to design serio jest podobny (czyt. prawie identyczny). Nazwa skopiowana z ceneo smile.gif
phpion
Cytat(Moli @ 17.06.2007, 12:04:54 ) *
Jak mówi przysłowie, przyganiał kocioł garnkowi

Sugerujesz, że ja również robie plagiaty? angrysmiley.gif
Moli
Nie, chodziło mi jego wypowiedź smile.gif Co do strony, to chciał bym wiedzieć co autor powie o podobieństwach designów. Czy to rzeczywiście plagiat, czy darmowy template ?
bim2
Cytat(Moli @ 17.06.2007, 12:21:52 ) *
Nie, chodziło mi jego wypowiedź smile.gif Co do strony, to chciał bym wiedzieć co autor powie o podobieństwach designów. Czy to rzeczywiście plagiat, czy darmowy template ?

Boże.... withstupidsmiley.gif

Chyba autor napisał, że pochodzi z soluciji?? tam sa darmowe templatki :|
Daimos
Cytat(bim2 @ 17.06.2007, 21:34:27 ) *
Boże.... withstupidsmiley.gif

Chyba autor napisał, że pochodzi z soluciji?? tam sa darmowe templatki :|

gdzie autor to napisal? smile.gif bo czytam czytam i nie moge znalezc
Moli
bim2, autor nic takiego nie napisał.
Nightmare
Cytat(drbane @ 7.06.2007, 11:22:56 ) *
Design pochodzi z Soluciji

Autor może nie ale mówione było winksmiley.jpg
xando
Witam,

Tak design pochodzi z solucji. Dziękuję detektywom z PHP forum, którzy zajmują sie tymi sprawami.
Tutaj jest notatka od autora template'u

These are free XHTML / CSS website templates available to use without any limitations. They can be used on a noncommercial site aswell as on a commercial one. Keeping a small credit link in the footer is not obligatory but shows your appreciation and support.

Dziękuję za skupienie się nad funkcjonalnością, pozostałym też dziękuje.

Co do uwago o ceneo smile.gif. Które skądinąd mnie rozbawiły dość mocno.
debeo -> to słowo pochodzące z łaciny.

Jak mówi słownik lac-ang "debeo": to owe, to be morally bound to, to be bound by.

Pozdrawiam
Seba
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.