Przegrzebalem to forum i nie bardzo moge znalesc rozwiazanie swojego problemu, kilka podomnych tematow juz oczywiscie bylo, ale przy probie ich zastosowani mam tone bledow....
Robie wyniki online i mam cos takiego
<? if ($baza) { if ($wynik) { SELECT * FROM $sql_tabela WHERE wynik_total > 0 ORDER BY CAST(wynik_total AS UNSIGNED) "); } } if ($wierszy>0) { echo "<table id=tabela1 border=1 cellpadding=2 cellspacing=1 style='border-collapse: collapse; font-family: Verdana; font-size: 8pt' bordercolor='#CCCCCC'>"; echo "<tr bgcolor='#17A28C' align='center'> <td rowspan='2'><b>Place</b></td> //cd tablekli <td>Score</td> </tr> "; for ($i=0;$i<$wierszy;$i++) { //cd tablekli } } ?>
Wszytsko dziala ale do czasu gdy 2 zawodnkow nie uzyska takiego samego wyniku, chcialbym zeby temu 2 zawodnikowi ktory uzysta taka sama ilosc punktow nie pisalo pozycji tylko zostawalo puste miejsce, a potem miejsca lecialy sobie dalej.
Znalazlem cos takiego
SET @pos := 0; SET @last := ''; SELECT IF( @last <> punkty, @pos := @pos + 1, '' ) pozycja , imie, @last := punkty FROM tabela ORDER BY punkty DESC
ale nie umiem tego przelozyc na php, wszelkie proby skonczyly sie tona bledow.
Wybaczcie mi moja niewiedze, ale dopiero sie ucze... co gorsza czas mnie troche goni i robi sie nerwowo.
Bardzo prosze o pomoc lub jakies wskazwoki.
Z gory Wielkie Wielkie DZIEKI.
Pozdrawiam
Leszek
[+] edit
Dodaje tag, aby temat był zgodny z forum Przedszkole,
ponieważ już padły odpowiedzi. Na przyszłość proszę
pamiętać o tym, inaczej temat zostanie zamknięty.
---
~strife