Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] serwer www i proxy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Piotrwusek
witam

mam wykupiony serwer w nazwa.pl

czy sie da z niego zrobić serwer proxy dla mnie

prosze o odpowiedz

Jest może jakiś skrypt który

który będe mógł przez ten serwer www sciągnąć dane z innego ip
andy84
Cytat(Piotrwusek @ 26.06.2007, 20:55:28 ) *
witam

mam wykupiony serwer w nazwa.pl

czy sie da z niego zrobić serwer proxy dla mnie

prosze o odpowiedz

Jest może jakiś skrypt który

który będe mógł przez ten serwer www sciągnąć dane z innego ip

a czy server ktory masz w nazwa.pl ma proxy questionmark.gifquestionmark.gif? - mam nadzieje ze rozumiesz czym jest server proxy questionmark.gifquestionmark.gif i do czego on sluzy - malo kto uzywa w domu proxy bo to nie ma sensu , proxy uzywa sie przy kilku komputerach podlaczonych wlasnie przez proxy do netu i wtedy jak gdzies ktos wchodzi to proxy to laduje na siebie i drugiej osobie moze to sie wbic bardzo szybko szczegolnie uzyteczne jak sie sciagach chce pliki i kilkanascie osob sciaga te same pliki , zreszta jest pare innyc zastosowan - nie widze poprostu zastosowania proxy na zewnatrz sieci wogole .

Pozatym chcesz sciagac dane z innego IP a proxy sie polaczy sie z ktorym IP na koncu - Twoim ( bo jestes dla niego znowu ty na zewnatrz sieci wiec musi cie jakos znalesc po twoim IP znowu
Piotrwusek
ale jak w takim razie rozwiązać problem mam wewnętrzne ip i chcę ściągnąć plik z http://rapidshare.de

to taki serwis który oferuje ściąganie pliku

np. jeżeli jeden plik jest duży to odzieli go na 2 części

ale jak jedną ściągnę to muszę odczekać kilka godzin na druga kiesko jest jeżeli tych części jest 26

jak rozwiązać ten problem
andy84
no ale teraz wyglada to mi albo na limit servera z ktorego sciagasz albo limit na twojej sieci questionmark.gifquestionmark.gif jezeli jest to limit na twojej sieci to warto pogadac z tymi co ci administruja siec jezeli to jest limit gosci z zewnatrz to mozesz sprobowac poprosic ich - chyba ze problem jest jeszce gdzies indziej ale nie rozumiem gdzie tu jest problem z php smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.