Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Męczący bot
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
fiszol

Panowie, ten bot was meczy od dobrych kilku miesięcy, pisałem już kiedyś Sabistikowi - wystarczy upgrade forum do 2.2.x (aktualna wersja 2.3.1) albo dopisanie jakiegoś captcha do zakładania tematu, czy to aż taki problem ?

Pozwoliłem sobie zmienić tytuł na bardziej konkretny. Zaproponowany przez Ciebie był zbyt ogólny i po samym tytule nie było wiadomo oco chodzi smile.gif
---
nospor
nospor
a może my lubimy dostawać takie ciekawe linki? Poco mamy sami szukać w necie jak tu z dostawą do domu mamy i za free? winksmiley.jpg

Cytat
wystarczy upgrade forum do 2.2.x
upgrade sie robi, pomalutku
SongoQ
Cytat
a może my lubimy dostawać takie ciekawe linki? Poco mamy sami szukać w necie jak tu z dostawą do domu mamy i za free?

Czy to za free to bym raczej nie powiedzial. Ale to nie zmienia faktu ze tutaj takie rzeczy nie powinny sie znajdowac.
nospor
Cytat
Czy to za free to bym raczej nie powiedzial.
Oj, w poście są za free, a jak chcesz wiecej to pewnie trzeba bulic. ALe ja nie wiem, nie klikam na wiecej winksmiley.jpg

Cytat
Ale to nie zmienia faktu ze tutaj takie rzeczy nie powinny sie znajdowac.
Co racja to racja. I dlatego właśnie mamy tylu dobrych moderatorów, którzy szybko usuwają takie oferty. Mamy też dobry system raportów i jeśli tylko znajdzie się zyczliwy user, to z niego skorzysta i powiadomi nas o spamie.
Co oczywiście nie zmienia faktu, że powinna wejść ta poprawka wkońcu i ma wejść już niedługo. Osoba co się tym zajmuje powraca już do zdrowia.
fiszol
Jak lubicie to podmieńcie id forum administracji z id forum w którym ląduje spam, napiszcie system który wlepi botowi odpowiednią maskę dostępu i cieszcie się do woli ;D

ps. nie miałem pojęcia że ktoś kto ma się tym zająć choruje, nie mam zamiaru nikomu w takiej sytuacji wyrzutów robić.
seaquest
Nie tyle choruje co rękę połamał. Ale faktem jest, że forum się zajmuję. I to z mojego powodu prace miały przestój.
Ale wszystko wraca do normy już.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.