Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: HIMAWARI
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
{VeTeR}
Witam

Przedstawiam prosty slownik polsko-japoński. Zamierzam regularnie dodawac nowe wyrazy - narazie w bazie sa 204 slowa co jest okolo 2/30 znakow Kanji 1 stopnia [ są cztery ]. Mam nadzieje ze dotrwam w postanowieniu i slownik osiagnie poziom ok 5000 wyrazów. Grafika, zdjecie, css i skrypt sa mojego autorstwa.

oto link do slownika : http://veter.pl/himawari/

Pozdrawiam
Turgon
Przez dobre kilka minut wpisywałem różne słowa do przetłumaczenia. Nic nie znalazło!?
Po za tym okropny layout. Zwłaszcza, to wtapianie, zaokrąglone krawędzie...
SHiP
Kiedyś planowałem coś takiego napisac smile.gif też staram się jakoś tego japońskiego nauczyć winksmiley.jpg. Tutaj wpisuje: watashi - nic, momo - nic, wakatta - nic, mata ashita - nic. W koncu wyraz z logo himawari - nic. Może pokaż mini listę wyrazów które działają ;]... Narazie nie wiem jak to oceniac... Ihmo design do wymiany - żółty bije w oczy...

EDIT:
Zobaczyłem kod.. niby dobry ale w cssie mozna zastosować kilka ulepszeń np.
Kod
border-color:black;
border-style:solid;
border-width:1px;

mozna zapisać jako
Kod
border: black solid 1px;

Podobnie z font i background.

HTML 4 Transitional? Mozna było się pokusic o XHTML Strict smile.gif
c3zi
Turgon: Podziwiam Ciebie za te kilka minut. W ciagu minuty znudzilo mi sie to [-;

Rezultat oczywiscie: Wyszukiwanie nie przynioslo rezultatow.
Dandelion
wpiszcie sobie literke "l" haha.gif

albo np wydział
{VeTeR}
przedewszystkim to jest slownik POLSKO -> JAPONSKI - nie odwrotnie. tak wiec nie dziwne ze nic nie wyskoczylo. z czasem zrobie opcje japonsko - polski, ale musi byc wiecej wyrazów.

a himawari znaczy słonecznik, dlatego layout jest słonecznikowy.

SHiP dzieki za uwagi. wprowadzilem kilka drobnych zmian w CSSie smile.gif

PS juz jest 341 slow smile.gif
tiraeth
kwiat - jest
dom - brak
niebo - brak

Takie trzy wyrazy wrzuciłem na pierwszy ogień.

Design mi się nie podoba. Kod taki sobie.

3/6
{VeTeR}
dzieki za odzew winksmiley.jpg

Widze ze layout nie podchodzi wiekszosci. Macie moze jakies pomysly co do lepszego layoutu, zalezy mi na zachowaniu slonecznika niekoniecznie w takiej postaci jaka teraz jest.

P600
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.