Witam,
Nudziło mi się ostatnio i oprócz gry w Heroes 3, którego jestem maniakiem

Przyszło mi to do głowy, bo zauważyłem że na wielu forach są straszne problemy z linkami które potrafią totalnie rozjechać całą stronę. Jak widzę, na tym forum problem jest już rozwiązany.
Klasa przetwarza i łamie dowolny STRING analizując go bajt po bajcie - tak jak to robił PHP Compacter, z tym że obsługuje Czysty Text, HTML oraz BBCode.
Pobrać można jak zawsze stąd:
http://hypercacher.com/download_pl.html
Przykładowe wywołania do przerabiania poszczególnych typów textu:
Przerabianie zwykłego tekstu:
<?php $ct1 = new AlphaStreamCutter(0, 0, 40); $output = $ct1->CompactTextStream($stream); ?>
Przerabianie kodu HTML:
<?php $ct1 = new AlphaStreamCutter(1, 0, 40); $output = $ct1->CompactTextStream($stream); ?>
Przerabianie Text+BBCode:
<?php $ct1 = new AlphaStreamCutter(2, 0, 40); $output = $ct1->CompactTextStream($stream); ?>
Gdzie parametr o wartości 40 - to maksymalna długość ciągu.
Początek klasy wygląda tak:
<?php class AlphaStreamCutter { //This are the acceptable BBCode tags. Warning !!: They must be uppercase. Put you
r custom BBCode tags in here to be recognized by this script //This regulates if the input string should be treated as HTML var $intInputTextFormat = false; //This sets the string that will be used as line break var $strOutputLineBreakString = "n"; //How many characters can there be in one line before it is broken var $intMaxCharactersInLine = 80; ?>