Bez obrazy ale widze że nawet nie wiesz o czym piszesz :]:
Cytat
Chodzi mi też o klasy.
Więc trzeba zacząć od początku
Na temat tej metodyki napisano zostało całe mnóstwo tutoriali, artów, książek itp. Dlatego najlepiej właśnie z nich skorzystać, a nie rozwijać żadnych wątków na forum, bo to bardzo obszerny temat. Ja czytając
"PHP4. Od podstaw" zacząłem rozumieć o co w tym chodzi, natomiast temat stał się dla mnie jasny po lekturze (i tu uwaga)
"Javascript dla każdego". Te książki na pewno są warte polecenia. Omawiają ten temat dosyć jasno i przystępnie dla początkującego programisty-amatora, nie zawierają opisu wzorców projektowych i żadnych skomplikowanych przykładów. Kolejnym etapem wtajemniczenia powinna być dla Ciebie lektura
"PHP i MySQL. Tworzenie stron WWW. Vademecum profesjonalisty. Wydanie trzecie" - poznacz całą składnię PHP5 jeśli chodzi o obiektowe podejście do tworzenia aplikacji. Inną świetną pozycją jest
"PHP5. Zaawansowane programowanie" - dzięki niej poznasz już konkretne sposoby użycia podejścia obiektowego przy tworzeniu aplikacji, omówienie wzorców i fajny case study pokazujący jak przebiega profesjonalny proces tworzenia aplikacji. No i na koniec prawdziwa uczta, czyli
"PHP Vademecum profesjonalisty".
Oczywiście żadna z tych ksiażek przez całe 100% swojej objętości nie omawia tylko i wyłącznie obiektowości, w jednej jest to jej 10% w innej znowu 90%.
Wszystkie książki z wydawnictwa helion. Jeżeli nie chcesz od razu wydawać szmalu to poszukaj jakiegoś obszernego kursu, odwiedź manual.php.net.
To tyle z mojej strony, powodzenia;)