socker1
6.08.2007, 13:53:53
Witam
Jestem pośrednikiem w jednej z firm developerskich. Szukam klienta do kupna dzialki we Wroclawiu. Potencjalnymi klientami sa firmy Hotelowe. Mam spis wszystkich hoteli i ich adresy e-mail. Chcę wysłać do każdego Hotelu wiadomość wraz z załączeniem w którym znajdują się wizualizacje hoteli na działce. Problem jest w tym, że tych firm jest ponad 3500. Czy da się wysłać za jednym razem tyle e-maili. I czy wszystkie maile napewno dojdą do adresatów ? Jest to możliwe ?
in5ane
6.08.2007, 14:00:24
Jest, musisz umieścić wszystkie e-maile w bazie danych, a później wysłać mailing za pomocą funkcji mail i zrobić to w pętli.
Cezar708
6.08.2007, 14:34:51
Cytat(socker1 @ 6.08.2007, 12:53:53 )

Czy da się wysłać za jednym razem tyle e-maili. I czy wszystkie maile napewno dojdą do adresatów ?
Nigdy nie jest na pewno! Ale maile możesz wysłać ewentualnie. Ja proponuję klasę
phpMailer, na pewno łatwiej będzie Ci dołączyć załączniki, z tego co pamiętam to jest tam możliwość prośby o potwierdzenie odbioru... ale skoro jest to reklama, to nie radziłbym czegoś takiego robić bo to strasznie może zniechęcić potencjalnego klienta.
in5ane
7.08.2007, 07:44:05
Możesz też wysyłać e-maile jakimiś paczkami, np. po 100 wiadomości na raz z odstępem 10 minut i wtedy będzie większa pewność, że wszystko dojdzie.
socker1
7.08.2007, 17:17:02
no właśnie chciałbym wysyłać maile z 5 sekundowymi przerwami. Czyli jak wysłany zostanie 1 mail to następny dopiero po 5 sekundach. Czy to jest dobry sposób czy lepiej np. tak jak mówił poprzednik 100 maili i przerwa 1 minutowa ?
Mam jeszcze jedno istotne pytanie. Czy muszę posiadać serwer dedykowany aby móc wysyłać grupowo e-maile czy nie jest to konieczne ? Jeden z moich znajomych mówił, że do tego typu zadań raczej potrzebny jest dedyk.
Cysiaczek
7.08.2007, 17:20:43
Wystarczy, że Twój hosting pozwala wysłyłać maile i nie zostaną one przez administratra uznane za spam lub za zbytnie obciążenie dla serwera.
Pozdrawiam.
NoiseMc
7.08.2007, 17:39:55
Na Twoim miejscu zainteresowalbym sie albo
http://www.inxmail.com/ albo poszukal firmy oferujacej
uslugi mailingowe w takim wypadku placisz za wyslanego maila ale masz gwarancje ze wszystkie zostana wyslane aczkolwiek nie oznacza to ze dojda gdyz adresat moze miec na przyklad przepelnione konto.
socker1
7.08.2007, 18:05:06
na pewno nie będę płacił pieniędzy za wysyłanie e-mail tym bardziej ze nie są one małe gdy pomnożymy ilość adresów przez cenę. Ogólnie nie wiem już które rozwiązanie i który program jest najlepszy do tego typu zadania. Myślałem, że nie potrzebuję serwera do wysłania większej ilości wiadomości. Tylko odpowiedniego programu z ustawioną odpowiednią przerwą między wysyłaniem e-maili.
NoiseMc
7.08.2007, 18:36:32
Cytat
Myślałem, że nie potrzebuję serwera do wysłania większej ilości wiadomości. Tylko odpowiedniego programu z ustawioną odpowiednią przerwą między wysyłaniem e-maili.
a sprawdziles to
Cytat
Na Twoim miejscu zainteresowalbym sie albo
http://www.inxmail.com/ ?
socker1
7.08.2007, 18:48:03
nie za bardzo umiem j.angielski

Mógłbyś mi tylko powiedzieć w czym mi na strona może pomóc ?
NoiseMc
7.08.2007, 19:16:38
Co do Inxmail to jest program do rozsylania masowej korespondencji, mozesz sciagnac wersje trial i rozeslac swoje maile niestety w tym celu musisz przeczytac instrukcje obslugi oraz zarejestrowac sie na ich stronie zeby pobrac program i odpalic, niestety ja nie dysponuje czasem zeby przetlumaczyc Ci ta strone na polski.
Jezeli slabo znasz php i angielski to chyba jedyne co zostalo to skorzystac z uslug jednej z firm. Jestes posrednikiem co oznacza ze bedziesz mial z tego jakis grosz, moze warto poswiecic pare groszy zeby szybciej zarobic pare innych groszy inaczej mozesz sie bujc z ta sprawa w nieskonczonosc.
socker1
7.08.2007, 19:41:11
Co do Inxmail to jest program do rozsylania masowej korespondencji, mozesz sciagnac wersje trial i rozeslac swoje maile niestety w tym celu musisz przeczytac instrukcje obslugi oraz zarejestrowac sie na ich stronie zeby pobrac program i odpalic, niestety ja nie dysponuje czasem zeby przetlumaczyc Ci ta strone na polski.
Zalozmy ze sciagne wersje trial i rozesle maile do adresatow. Ale rozumiem ze w tym przypadku takze potrzebuje serwera czy nie jest to konieczne ?
NoiseMc
7.08.2007, 19:49:50
Potrzebujesz konto pocztowe, Inxmail ustawiasz tak jak Outlooka czy innego klienta pocztowego. Poczytaj sprawdz
http://www.google.com/search?hl=pl&cli...amp;btnG=Search
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.