Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]klasy - Jak? Z Czym? Dlaczego?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
b_chmura
Witam
Czy któryś z forumowiczów byłby wstanie wyjaśnić jak tworzy się własne klasy, jaki jest cel klas w czym pomagają itp itd
byłbym wdzięczny gdyby teoria była podparta jakimiś przykładami:)

liczę że ktoś z was pofatyguje się by mi to wytłumaczyć.

pozdrawiam
Chmura

P.S: pewnie zaraz odeślecie mnie do google - szukałem już, owszem są definicje itp ale nie ma przykładów które bardzo by pomogly
legorek
Chyba słabo szukałeś. O zaletach programowania obiektowego, napisano już tyle, że wstyd cokolwiek dodawać. (także na tym forum)

Jak się tworzy klasy jest opisane w manualu (4 i 5). Tam też znajdziesz przykłady kodu.

Dla mnie najważniejsze w OOP:

- jest to najbliższe do naturalnego podejście w pisaniu kodu
- pozwala na przejrzystość, łatwość modyfikacji i rozwoju kodu

W ogóle, nie jestem pewien czy to dobry dział.
b_chmura
ja wiem ze wszyscy tutaj są extra i angielski mają w palcu... ze mną jest trochę inaczej. Tak wiem trzeba było się uczyć... ale co Pan zrobisz? nic Pan nie zrobisz...

Prosiłbym po polsku:)
Ludvik
Nie tak dawno był podobny temat. Osobiście radzę kupić jakąś pożądną książkę, tam wszystko będzie ładnie i spójnie napisane.
marcini82
Cytat
a wiem ze wszyscy tutaj są extra i angielski mają w palcu... ze mną jest trochę inaczej.

Zycie programisty, i w ogole informatyka, majacego klopoty z angielskim musi byc bolesne...
Biorac pod uwage, z jakiej ilosci materialow w tym jezyku korzystam, to bez jego znajomosci pozostalo by mi chyba zmienic zawod.
Podziwiam kolege, ktory sobie jednak jakos probuje radzic :roll2:
b_chmura
no niestety ale nie dość że prawdopodobnie ciężko mi będzie zrozumieć stosowanie i działanie klas to jeszcze po angielsku na pewno nic bym nie zrozumiał...
bądźmy dobrej myśli:D

pozdrawiam i liczę na więcej odpowiedzi ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.