Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Relacje z fotkami
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jepek
Witam.

Zrobiłem stronę na której znajduje się dział relacje:

1. <?php include("polaczenie.php");
  2.  
  3. $query = "SELECT * FROM relacje WHERE archiwum='nie' ORDER BY id DESC";
  4.  $result = mysql_query($query)
  5.  or die("Wystąpił błąd w zapytaniu SQL");
  6.  
  7.  while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
  8.  
  9.  $napis = $row["relacja"];
  10.  
  11.  echo '<table width=510><tr>';
  12.  
  13.  echo '<td valign=top><a style="color: black; font-weight: none; font-size: 11px; font-family: verdana; text-decoration: none;">'.$row["data"];
  14.  
  15.  echo '&nbsp;<a style="color: black; font-weight: bold; font-size: 11px; font-family: verdana; text-decoration: none;">'.$row["mecz"];
  16.  
  17.  
  18.  echo '<p align=justify><a style="hover: red; color: black; font-weight: none; font-size: 11px; font-family: verdana; text-decoration: none;">'.$row["relacja"];
  19.  
  20.  echo '</p><p align=right>Foto w dziale&nbsp;<a style=" color: black; font-weight: normal; font-size: 11px; font-family: verdana; text-decoration: none;" a href="galeria_relacji.php?id='.$row["id"].'"><b>galeria</b></a>';
  21.  echo '</td></tr></table><hr width=250>';
  22.  
  23.  }
  24.  
  25.  mysql_free_result($result);
  26.  
  27.  
  28.  ?>

Do tego zrobiłem formularz, w którym oprócz relacji wkleja się linki do zdjęc które są wyświetlane jako link do galerii. Mój problem polega na tym, że nie wszystkie dodawane przeze mnie relacje posiadają zdjęcia. Gdy dodam relację bez zdjęć link i tak powstaje. Jak zrobić żeby można było dodawać relacje bez zdjęć ?

-------------------------
do PHP są odpowiednie znaczniki BBCode
a nie tylko [code] do wszystkiego
~Cienki1980
nexis
  1. <?php
  2.  
  3. require 'polaczenie.php';
  4.  
  5. $query = mysql_query("SELECT * FROM `relacje` WHERE archiwum = 'nie' ORDER BY id DESC");
  6.  
  7. while ($row = mysql_fetch_array($query)) {
  8.  
  9. echo '<table>
  10. <tr>
  11. <td>' . $row['data'] . '</td>
  12. <td>' . $row['mecz'] . '</td>
  13. <td>' . $row['relacja'] . '</td>';
  14. if (!empty($row['id'])) {
  15. echo ' <td>Foto w dziale <a href="galeria_relacji.php?id=' . $row['id'] . '"galeria</a></td>';
  16. }
  17. echo ' </tr>
  18. </table>
  19. <hr />';
  20. }
  21.  
  22. ?>
jepek
~Cienki1980 sorry ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.