Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaki telefon komórkowy ?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
starach
Witam.
Okazało się że moja nokia zakończyła drugą młodość
i teraz jest w krainie wiecznych mms-ów. ( nie ładuje - sprawdzałem dwiema ładowarkami )
Potrzebny mi telefon, ale również jakiś staroć, choć co prawda nie pogardziłbym głośnomówiącym
i bluetooth żeby podłączyć słuchawkę, więc jestem otwarty na propozycje.
Swój poprzedni telefon kupiłem za 70 złotych więc za te dwa bajerki byłbym w stanie dopłacić 100.
Jakbym miał dobry zasięg w domu, telefon by nie cichł podczas rozmowy jak to było z moją nokią 2650
i kosztowałby do 200 złotych to byłbym przeszczęśliwy. - marzenie ściętej głowy ?
Sh4dow
zawsze mozesz poszukac niesmiertelnej nokii 6210 albo 6310i biznesowa bez bajerow stary czarnobialy wyswietlacz bateria trzyma niecale 2 tygodnie, ale ceny nie znam biggrin.gif
menic
moj brat dopiero co 6310 oddał do komisu za 140 zł...
starach
Kurcze tak pisałem że chcę jakiegoś rzęcha, ale moje oczy spoczęły na noki 6230
Tutaj jest jej opis: http://www.nokia.com.pl/nokia/telefony/modele/6230/
Co o niej myślicie ? Ma ktoś z nią jakieś doświadczenia.
Sedziwoj
@orglee
Tak mają ludzie doświadczenie i to raczej negatywne tongue.gif
A ile on kosztuje?
Puciek
Ja ci moge polecic nokie 6610, cenowo wacha sie od 60 do 120zl, nie ma zbednych bajerow, ma kalendarz, smsy, mmsy dzwoni odbiera i ma budzik. Jestem zadowolonym uzytkownikiem od jakichs 4 lat
Dodam jeszcze ze w moim trybie uzytkowania (tu telefon, tam sms) bateria trzyma okolo tygodnia =D
starach
Dzięki Puciek przemyśle to. Takich opinii potrzebuję haha.gif
Jednak strasznie się napaliłem na tą nokię 6230.
Jeśli chodzi o budzik to bym potrzebował głośników do telefonu, bo jak śpię to już na prawdę śpię.
Można już kupić używaną od 200 do 300 złotych co za telefon z bluetooth, javą jest chyba całkiem,
jakąś gó***ną cyfrówką i odwarzaczem mp3 to chyba nie jest tragicznie wysoka cena.
Przynajmniej odpadła by mi potrzeba kupienia budzika.
Puciek a jak dobry jest budzik w tej 6610 ?
Sedziwoj
@orglee, niskie ceny nie biorą się z niczego.

Ja już bardzo dużo złych opinii słyszałem.
Daimos
ja smialo moge polecic nokie 6021 (21 rozni sie od 20 tym ze niema aparatu, ale ma blututa ;])
aparat zbedny, bo i tak kiepskie zdjecia robi a jest bardzo awaryjny
z telefonu jestem bardzo zadowolony, niema mp3, malo pamieci, ale jest swietny, nigdy mnie nie zawiodl i trzyma bateria ze 2 tygodnie

@Sedziwoj
niskie ceny czasami sie biora z tego, ze produkt jest stary, co nie znaczy ze kiepski
grales w starcrafta? winksmiley.jpg kosztuje grosze smile.gif podobnie z wieloma sprzetami
Puciek
orglee: mnie daje rade obudzic, a to jest wyczyn biggrin.gif, on dziala w systemie ze najpierw dzwoni x czasu, potem chwila przerwy i 2x dluzej, i tak dalej az wylaczysz. A ryczy nie milosiernie bo komorka ma wbudowany system glosnomowiacy.
starach
Moja nokia 5110 też ryczała niemiłosiernie ale wstawałem przez to wkurzony bo dźwięk dzwonka powodował że mózg mi się lasował.
Jakby ten model 6610 miał jeszcze błękitnego-kła i możliwość zmiany wybrania mp3 jako sygnału budzącego to bym nie miał żadnych wątpliwości.
Sedziwoj
@my salsa
Porównaj ceny telefonów o tym samym stażu to się przekonasz, że jest z nią coś nie tak.
Chris_
Czy w Waszym swiecie istnieja tylko Nokia? winksmiley.jpg

Dajesz 140 zl i dostajesz calkiem fajny telefonik z BT i kolorkiem:
http://www.allegro.pl/item227545214_sonyer...aktura_vat.html
Sedziwoj
Cytat(Chris_ @ 25.08.2007, 16:01:59 ) *
Czy w Waszym swiecie istnieja tylko Nokia? winksmiley.jpg

Nie, nie tylko, ale panowie mówią o Nokiach, a fanatyków Noki się do niczego nie przekona.
Już lepiej nie T610 a T630, tylko że to jest stare ma >3lata od wprowadzenia na rynek (ja trzy lata temu kupiłem, za złotówkę tongue.gif)
Kiepski aparat, mało pamięci 2MB... ale ładny wyświetlacz, Bluetooth, IrDA, Java...

Ja stosuję podejście, podaję max cenę, wybieram modele które się w niej mieszczą i usuwam te najgorsze po kolei, jak zostanie ~5 modeli, przy nich się głębiej zastanawiam.
Puciek
Nie, nie istnieje tylko nokia, ale akurat nokie np. ja mam w tej chwili, przerobilem te sony eriksony z wbudowanymi aparatami i empeczy i innymi zbednymi bajerami kosztem wygody uzytkowania, menu w eriksonach to jest koszmar (latanie manetka, brak prostych keybindow w main menu), czcionka jest nie mila dla oka (przynajmniej w tym eriksonie co wskazany wyzej, bo mialem z nim do czynienia.

@orglee: tlo mozesz zmienic z blekitnego, ja np mam swoje zdjecie tongue.gif, schemat kolorow menu tez mozna zmienic.

@down: jestem 8mym cudem swiata, i jestem tego swiadom =)
menic
Cytat(Puciek @ 25.08.2007, 16:44:17 ) *
@orglee: tlo mozesz zmienic z blekitnego, ja np mam swoje zdjecie tongue.gif

Narcyzm? To mi podpada pod chorobe tongue.gif
Sedziwoj
Cytat(Puciek @ 25.08.2007, 16:44:17 ) *
menu w eriksonach to jest koszmar (latanie manetka, brak prostych keybindow w main menu),

Co ty za głupoty pieprzysz?
Menu można z klawiatury obsługiwać, jest idealnie odwzorowane, potem w każdym podmenu też możesz z klawiatury się odwoływać.
Do tego wchodząc w menu widzisz wszystkie główne elementy na raz, a nie jeden i skaczesz.
Cytat
czcionka jest nie mila dla oka (przynajmniej w tym eriksonie co wskazany wyzej, bo mialem z nim do czynienia.

A po co masz motywy?
Jak się nie podoba zmieniasz, i masz zupełnie inną czcionkę, wygląd menu i wiele innych rzeczy, jeśli ten co ktoś ustawił się nie podoba zmieniasz.

Cytat
@orglee: tlo mozesz zmienic z blekitnego, ja np mam swoje zdjecie tongue.gif, schemat kolorow menu tez mozna zmienic.

Właściwie nie ma czegoś czego motywem nie można było by zmienić, ściągnij sobie kreatora to zobaczysz. (można edytować jeśli jakiś się znajdzie prawie pasujący zmienić to co nie pasuje i jest super smile.gif )
agemlonZ
Ja polecam Siemensa C55!! Tanio kupisz około 100zł nówkę naweti masz dyktafon, dzwonki poli, internet wap, gry java. Ten telefon spokojnie konkuruje z nokią 3510
Turgon
Polecam szczerze Nokię 6310i - niezniszczalny telefon z kilkoma przydatnymi bajerami winksmiley.jpg MMSów i aparatu nie ma ani kolorowego. Ale to tel. biznesowy, nie potrzeba bajerów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.