Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] wywołanie metody ze zwracanego obiektu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ayeo
Witam! Co oznacza taki zapis: if($session -> getUser() -> isAnonymous()) questionmark.gif Tzn domyślam się, że metoda getUser() musi zwrócić obiekt,a isAnonymous to poprostu metoda tego obiektu.
qqrq
Sam sobie odpowiedziałeś. smile.gif A dokładniej, to jasnowidzem nie jestem - musisz dać kod. Chociaż mogę się domyślać, że chodzi o niezalogowanego użytkownika (albo zalogowanego "anonimowo" cokolwiek by to znaczyło).
drPayton
To jest zapis wykorzystania własnej klasy do obsługi sesji, możesz o tym dokładnie poczytać choćby tu
Metoda getUser zwraca id zalogowanego użytkownika, a metoda isAnonumous zwraca wartość logiczną true/false w zależności od tego czy dany użyszkodnik jest czy nie zalogowany. Tak to zapewne działa też w tym, gdzie to znalazłeświnksmiley.jpg
Cysiaczek
Popraw proszę tytuł topiku na zgodny z zasadami forum Przedszkole
ayeo
Dzięki za odpowiedzi smile.gif Poprostu nie wiedziałem, że można w ten sposób wywołać metodę ze zwróconego obiektu smile.gif Nie chodziło mi o ten konkretny przykład smile.gif Dzieki!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.