Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Automatyczne wykonanie skryptu codziennie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
atay
Czytałem na jakimś faq, że trzeba napisać sobie jakiś skrypt, pozniej kazac linusiowi odpalac go codziennie i sprawa zalatwiona. Jednak gdy po zalogowaniu spróbowałem wywołać program, który odpowiada za wykonywanie go dostałem informację, że nie mam do niego dostępu.
Chciałbym napisać skrypt, który wyślę mi informacje na komórkę o książce z helionu, która aktualnie jest w promocji (codziennie inna). Skrypt już mam (wykonuje się ok. 10 sekund, bo musi wczytać całą stronę heliona), dane wyciągnięte, tylko zastanawiam się co zrobić by wysyłał mi to codziennie rano, bym mógł zamówić pozycję jeśli mnie interesuje. Mogę zrobić to w harmonogramie zadań z windowsa żeby np. codziennie o 7 rano wykonywał skrypt, ale wtedy zostanie mi nieładne okno na środku ekranu, jeśli każę zamknąć przez JS to dostanę informację że skrypt próbuje zamknąć okno. Komputer mam włączony praktycznie 24h. Jakieś pomysły ?
Jabol
a nie możesz np. odpalić php jako programu ? To by wyglądało mniej więcej tak:
Kod
C://sciezkada/do/php.exe C:/sciezka/do/pliku/skryptu.php
atay
ale nie mam zadnego php i o zadnym pod winde nie slyszalem. Da sie zrobic tak zeby uruchamial sie tylko na czas wywolania skryptu, wysylal sms-a i sie zamykal ? jak to jest ?

-------------------- edit--------------------
ściągnąłem php 4.3. cos pod windę (xp), zainstalowalem, przy okazji jakis blad sie pokazal, ale pod koniec instalacji zakomunikowal ze instalacja zakonczona sukcesem. Jednak gdy odpalam plik php.exe to uruchamia mi się tylko prosta konsolka nie reagująca na żadne polecenia, mogę pisać, ale nie dostaję żadnej odpowiedzi. Podobnie gdy wywołuję ją z parametrem adresu skryptu php. Co teraz ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.