mokry
22.09.2007, 00:34:56
Witam i mam nadzieję, że nie naruszę tym topic'em jakiejkolwiek zasady z regulaminu...
Chodzi mi o pewną kwestię:
czy orientujecie się może w jakich granicach wahają się ceny za wyświetlenia bannerów w serwisach?
Wiem, że to zależy od statystyk strony, ilości UNIQUE, użytkowników serwisu może i nawet PageRank, ale chciałbym się dowiedzieć jaką cenę można potencjalnym klientom zaproponować na początek istnienia serwisu za wyświetlenie 1000 wyświetleń w serwisie //pomijamy kwestię ilości wyświetleń jednej reklamy i innych dot. samego systemu rotacji bannerów//
Jeśli topic naruszył którąkolwiek z zasadch panujących na forum- przepraszam i proszę o usunięcie tematu...
Pozdrawiam,
Michał M.
lectric
22.09.2007, 11:01:17
To wszystko zalezy od Twojego serwisu. Jak juz sam wspomniales : ilosc odwiedzin, pagerank a takze tematyka serwisu.
Przykładowo dla serwisu o oglądalności 50 tys uu / mc, wydawac sie moze konkurencyjna cena 1 do 1,5 zl brutto za 1000 uu odwiedzin.
mokry
22.09.2007, 11:21:42
Chodzi tu o raczkujący dopiero serwis kulinarny. Na początku planuje kampanię AdSense, jednak chciałbym też umożliwić wykupywanie odsłon innych bannerów.
Wiem, że jest sporo serwisów kulinarnych, jednak jeśli się dobrze im przyjrzeć, to 90% z nich bazuje na ogólnie znanych CMS'ach, bez mod_rewrite, źle wypozycjonowanych, ograniczających się tylko do przepisów... Tym razem jest to coś więcej //aby nie było reklamy, nie daję adresu do strony//
Na początek, myślicie, że stawka 1PLN za 1000odsłon będzie dobra?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.