Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sposoby by sobie dorobic
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
BoS_Kuna
Czesc, zastanawialem sie czy nie lepszym dzialem bylby 'gielda ofert', ale po namysle, uznalem ze hyde park bedzie lepszy. Wlasnie zaczynam studia na 1 roku informatyki. I sobie pomyslalem czy by sobie jakos nie dorobic.

Czy ktos z szanownych forumowiczow zna jakies sposoby by sobie cos dorobic podczas studiow dziennych? Czy wogole warto? Jaka prace mozna wybrac?

Na dobry poczatek zarejestrowalem sie w serwisie aukcjepracy.pl, czy ktos z niego korzystal? Wyglada bardzo ciekawie Jakie branze polecacie na prace dorywcza osoby, ktora studiuje i nie ma jeszcze jakis specjalnych kwalifikacji?

Jednym slowem jak by mozna sobie dorobic troche kasiory? smile.gif
Spawnm
jak zarobić ale sie nie narobić?
robisz dobrą stronke np z gierkami w js i dajesz na niej reklamy (dostajesz kase za to że na twojej stronie jest czyjś button/baner)
albo gre online i robisz tam konta premium i takie tam:)
tylko musisz umiec zrobić taka stronkę co ludzi przyciagnie nie jakies lione wallharu tongue.gif
kris2
to zależy od tego co potrafisz. Ja pracowałem całe studia i pomogło mi to w późniejszym rozwijaniu kariery. Masz do wyboru wiele możliwości. Ja na początek polecam prace na część etatu w jakiejs firmie informatycznej ponieważ skoro jesteś na pierwszym roku to od kasy ważniejsze jest doświadczenie.
TomASS
Możesz iść obsługiwać wybory, zawsze to 135zł za dobę pracy smile.gif
Sadu2
@TomASS: a nie wiesz gdzie można się zapisać na takie coś?
skowron-line
siedzialem w komisji wyborczej ostatnio na wyborach prezydenckich robota lajt caly dzien ksiazke czytalem. Po kosciele babcie wpadaly zeby glosowac

edit McDonald Tósk tam zawsze mozna dorobic
kris2
bez przesady McDonald to strata czasu. W pracy nie tylko liczy się żeby ją mieć ale żeby była perspektywicza!
Moli
@kris2 - Ale kolege chce tylko dorobic, po to studiuje żeby później mieć lepszą pracę.

Chociaż też uważam ze McDonald to kiepski pomysł, cholernie dużo roboty za psie pieniądze. Poszukaj dobrze, popytaj znajomych, często dobre są prace nocne np. rozkładanie towaru w super marketach.
php programmer
Może korepetycje- najlepiej z przedmiotu, który jest kierunkiem twoich studiów,
i jednocześnie twoim przyszłym zawodem,
Ace
Odpowiedz sobie najpierw na pytanie, czy chcesz zdobyć doświadczenie, czy chcesz zarobić. Jeśli zarobić - to idź do "mcdonald", jeśli chcesz zdobyć doświadczenie, poszukaj ofert pracy zdalnej dla studentów - Staż. Może i mniej zarobisz, ale zyskasz cenne doświadczenie, oraz będziesz mógł to pogodzić z dziennymi studiami.
Nievinny
Ace - a już myślałem, zę powiesz: "Zainteresuj się giełdą, rynkami terminowymi i Forex'em" smile.gif
Ace
Jasne... Wchodź na forex - będzie więcej kapitału dla nas tongue.gif

A tak poważnie, to rynki finansowe według mnie nie są dobre jeśli chcesz "dorobić".
1) Potrzebujesz kapitału aby wejść w rynek - co defakto, jako student borykasz się z problemem finansowym
2) Boisz się stracić, bo chcesz "dorobić" a nie zainwestować

Odradzam, przynajmniej na tym etapie. Zachęcam za to do przyjrzenia się bliżej rynkom finansowym - są fascynujące, Pamiętaj aby nie traktować ich jako sposobu "dorobienia".
Nievinny
Jest ryzyko jest zabawa, w końcu dostaniesz komunikat "Life: Continue/End" smile.gif
enigma
Cytat(Ace @ 30.09.2007, 16:45:12 ) *
jeśli chcesz zdobyć doświadczenie, poszukaj ofert pracy zdalnej dla studentów - Staż.
z tym to raczej problem ...
Speedy
Jeśli znasz się na programowaniu aplikacji internetowych, webedesignie lub posiadasz inne umiejętności oscylujące w okolicach tematów związanych z internetem, to możesz dogadać się z jakąś agencją interaktywną, współpracować z nią na zasadzie umów o dzieło i w wolnym czasie trzaskać jakieś pojedyncze zlecenia w domu. Też zaczynam studia i to jest mój plan, który powoli wdrażam w życie - zobaczymy, jak to będzie smile.gif.
Ace
Cytat(enigma @ 1.10.2007, 22:01:30 ) *
z tym to raczej problem ...

A probowałeś? Wybierz firmę w której chciałbyś odbyć staż - wyślij do nich swoje CV + list motywacyjny, tylko napisz, że interesuje cię straż ze względu na dzienny tryb nauki. Na studiach często zdarza się tak, że w jakieś dni masz luźniejsze zajęcia, bądź dzień wolny. Możesz go wykorzystać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.