Piszę sobie kod (z nudów/w celu sprawdzenia się) który rejestruje użytkowników - niby banalne ale gdy dodałem funkcje zabezpieczającą przed niebezpiecznymi znakami to owszem rekordy z formularza są dodane ale są puste! Nie mam pojęcia o co chodzi, oczywiście gdy usuwam funkcje zabezpieczającą to rekord dodaje się normalnie!
Funkcja zabezpieczająca, security.php
<? function Zabezpiecz($text) { } function Odbezpiecz($text) { return $text; } ?>
register.php (plik odpowiedzialny za rejestracje)
<? include('security.php'); if (($_POST['new_user']!=null)&&($_POST['new_pass']!=null)&&($_POST['new_email']!=null)&&($_POST['new_location']!=null)&&($_POST['new_www']!=null)) { //$email=preg_match("/^( [a-zA-Z0-9] )+( [a-zA-Z0-9._-] )*@( [a-zA-Z0-9_-] )+( [a-zA-Z0-9._-] +)+$/" ,$_POST['new_email']); if($email==true) //sprawdzenie e-maila { $pytanie="INSERT INTO users(user_name,user_pass,user_email,user_location,user_www) VALUES('".Zabezpiecz($_POST['new_user'])."','".Zabezpiecz($_POST['new_pass'])."','".Zabezpiecz($_POST['new_email'])."','".Zabezpiecz($_POST['new_location'])."','".Zabezpiecz($_POST['new_www'])."')"; echo 'Użytkownik '.$_POST['new_user'].' został poprawnie zarejestrowany.<br />Możesz się teraz zalogować'; } else { } } else { echo '<table id="tabela"> <form method="post"> <tr> <td>Nazwa użytkownika: </td><td><input type="text" class="txt" name="new_user"></td> </tr> <tr> <td>Hasło: </td><td><input type="text" class="txt" name="new_pass"></td> </tr> <tr> <td>E-mail: </td><td><input type="text" class="txt" name="new_email"></td> </tr> <tr> <td>Skąd: </td><td><input type="text" class="txt" name="new_location"></td> </tr> <tr> <td>WWW: </td><td><input type="text" class="txt" name="new_www"></td> </tr> <tr><td><input type="submit" value="Zarejestruj" class="submit"></td> </tr> </form> </table>'; } ?>
Bardzo proszę o pomoc, zależy mi na tym.
Pozdrawiam