Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]przekazanie zmiennej
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wrcnitro
Otóż tak jak mogę przekazac losowo wygenerowaną zmienną do dówch plików oczywiście bez ponownego jej wywołania tongue.gif tzn mam plik php ktory generuje zmienną nastpnię include wczytuje ją do nastpnego pliku php ktoryy generuje obrazek z losową ttreścią a następnie potrzebuje aby przekazał tą samą losoą zmieną do trzeciego pliku php w którym zresztą jest wczytany drugi plik php jako obrazek :PPP

poprostu wynikiem ma byc zabezpieczony przed robotami system dodawania użytkownika tongue.gifP (oczywiscie zmienna nie moze w tym wypadku byc widoczna poza wizualizacją w obrazku tongue.gif)
Daimos
przechowuj zmienna w sesji
wrcnitro
Cytat(my salsa @ 6.10.2007, 09:08:42 ) *
przechowuj zmienna w sesji

hmmm myslałem nad tym ale nie ma innego rozwiązania??tongue.gif bazową miałem trzy koncepcje ale kazda mja pewne wady tongue.gifP moge przekazac zmienna do obrazka poprzez GET w IMG src ;p moge tez do plików tekstowych przekazywac zmienną albo włąsnie trzecia obcja sesja hmmm ale jak do tej pory wstrzymuje się z nią bo troche za duzo narobiłem tych sesji w jednym portalu ;pP

Pozdrawiam press!!
tomeksobczak
Cytat(wrcnitro @ 6.10.2007, 11:12:30 ) *
bo troche za duzo narobiłem tych sesji w jednym portalu ;pP

a można więcej niż jedną na jedno połączenie questionmark.gifexclamation.gif
ayeo
Tylko i wyłącznie sesja. Po co wysyłac GET jak każdy może to przechwycić? TYLKO SESJA WCHODZI W GRE!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.