Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podzielenie pulpitu na dwa monitory ;]
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Danone
Witam,

Tak jak w temacie, czy możecie mi pomóc? Jakie jest potrzebne oprogramowanie by stworzyć coś takego? mam laptopa i monitor lcd.
Mam nadzieje, ze jasno nakreśliłem temat smile.gif

Z góry dziękuje za pomoc smile.gif
sagittariuspl
nie wiem czy na takie co jest oprogramowanie. napewno przydatne są dwie karty graficzne. poszukaj w google - moze są jakieś sterowniki dla twojego laptopa by o zrobić, albo normlanie w panelu np. ati. wydaje mi się, że grono sterów wyłacza monitor laptopa jak się podłączy i ustawi zewnętrzny monitor
dr_bonzo
W windowsie xp to po prostu dziala (o ile sprzet ci na to pozwala), klikasz Roszerz pulpit na oba monitory (czy jakos podobnie)
Danone
A gdzie mogę znaleźć taką opcję, którą podajesz dr_bonzo? Mam w laptopie kartę graficzną GeForce Go 7400 szukałem w opcjach Nvidia i nie mogę znaleźć...
sztosz
Problemem jest to że masz Laptopa, ale poszukaj dokładnie w panelu sterowania sterowników karty graficznej. Zakładam że zainstalowałeś sterowniki do karty, bo czasem niektórzy nie wiedzą że trzeba to zrobić smile.gif
tiraeth
AcidBurnt tak ma biggrin.gif

Wracając do tematu, spróbuj krokiem dr_bonzo, powinno dać jakiś efekt. Tylko pamiętaj, że to jest zależne od karty graficznej smile.gif
dr_bonzo
Po prostu wlasnosci monitora/ekranu (tak u mnie w budzie/PC bylo) ew. w programie od karty graficznej (kumpel na lapku tak mial)
Danone
Dzięki za tak liczną pomoc:) popróbuje i jak uda mi się dam znać:) sztosz oczywiście, że mam zainstalowane sterowniki jak mogłoby być inaczej smile.gif
vokiel
Mam GeForce Go 7300 (Laptop)
Jeśli XP:
Właściwości ekranu (prawym na pulpicie) -> Ustawienia -> Zaawansowane -> GeForce Go 7300 (7400 u Ciebie) -> Zarządzanie pulpitami -> Tam są opcje (nView) dzięki którym powinno Ci się udać podzielić ekran na dwa monitory. U mnie był tylko taki szkopuł, że nie miałem paska start na tym drugim (monitorze), ale to może dlatego, że nie używam explolera jako shell'a, tylko mam Aston Shell...
dr_bonzo
Paska start nie ma w standardzie na drugim monitorze
DeyV
W standardzie nie - ale jest kilka fajnych programików, które go 'robią':
www.ultramon.com
i darmowy:
http://www.mediachance.com/free/multimon.htm
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.