Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [symfony] routing - część konfiguracji nie jest wykrywana
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
enigma
pytałem na symfony/forum, niestety nie otrzymałem odpowiedzi. W sumie dziwny problem. Wiadomo w pliku routing.yml zdefiniowane są reguły.
Nie wiedzieć czemu niektórych reguł nie wykrywało mi poprawnie, otrzymywałem błąd że nie ma takiej czy jakoś tak. Ale wystarczyło niedziałająca regułę wkleić w inne miejsce i było ok. teraz jednak trafiłem na taką że gdziekolwiek ją nie wkleję nie działa.
Oczywiście wszystkie reguły mam ponad defaultowymi.
pawel_k
pokaż routing.yml a najlepiej od razu plik config_routing.yml.php z cache
enigma
pracuję w środowisku dev_environment i mimo tego zawsze jak coś nie tak to czyszczę cache
tu jest mój routnig.yml http://phpfi.com/269388

kurde tyle to męczyłem - a dzisiaj jedna zmiana i działa ok, ale mimo wszystko jest to dziwne
co zrobiłem, przeniosłem niedziałającą regułę
Kod
update_tag:
  url:   /zapisz-tag.html
  param: { module: tag, action: update }

ponad
Kod
tag_list:
  url:   /:tagi.html
  param: { module: tag, action: list }

i działa poprawnie, dziwne bo dokumentacja symfony nic o tym nie wspomina, pisze tylko żeby reguły były ponad default.
pawel_k jesteś w stanie wyjaśnić dlaczego
mike
A teraz czytamy dokumentację: Links And The Routing System :: Adding an .html Extension
Cytat
To add a suffix to every external URL generated by the routing system, change the suffix value in the application settings.yml
Kod
prod:
  .settings
    suffix:        .html

Nie umieszczaj rozszerzenia w regułach. To rozszerzenie system sam dorzuci.
enigma
coś nie tak bo jak dam tak jak piszesz to mi AJAX nie działa

a co do końcówek html. jak wróciłem do poprzedniej (niedziałającej) kolejności w pliku routing.yml (nie zmieniłem również pliku settings.yml) i usunąłem właśnie .html to poprzednio niedziałająca reguła zaczęła pracować poprawnie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.