Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ip i dokładniejsze info
Forum PHP.pl > Forum > PHP
tkoomzaaskz
Witam, interesuje mnie, żeby za pomocą PHP pobrać informacje o uzytkowniku, który na daną stronę zagląda. Wiem jak wyciągnąć jego IP ( getenv("REMOTE_ADDR") ), ale chyba tylko tyle. Interesują mnie informacje takie jak np otrzymuję, gdy loguję się przez ssh:
Last login: Thu Oct 18 10:57:16 2007 from host-xx-xxx-xx-xxx.lublin.mm.pl.
Szukałem wśród zmiennych środowiskowych takich rzeczy, ale nic z tego. Najfajniej by było, jakby się udało określić np. miasto/region Polski z któego ktoś wchodzi na stronę. Może jakiś soft do tego służy? z góry dzięki za odp. [jeśli umieściłem post w złym dziale - lub pomimo próby znalezienia taki temat już był - przepraszam]

edit: mając IP niewiele ciekawych statystyk komercyjnych można przeprowadzić (bądź nie umiem - wtedy proszę o oswiecenie winksmiley.jpg )
kossa
Poszukaj pod hasłem geolokalizacja na forum i na google - jest kika serwisów w sieci które udostępniają takie dane i możesz wyciągać je wysyłając zapytania ze swoich skryptów php. Kilka dni temu na forum w tego typu wątku ktoś podał link właśnie do takiego serwisu, niestety nie pamiętam adresu.

Łukasz
michu2510
www.rwi.net
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.