Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [layout] Prjojekt strony
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
kaniagandzowski
Witam

Chciał bym się dowiedzieć czy ten szablon daje pozytywne wrażenie i w jakiej skali oceniacie ten projekt szablonu od 0 do 10

c3zi
Łatwiej będzie oceniać, jeśli podasz linka do szablonu, bądź też screena ...
sztosz
Odrobinę większa czcionka poprawiła by znacznie czytelność.
gecior
Witam, myślę że jest całkiem dobry, moim zdaniem przydałby się jeszcze z jeden kolor, trochę taki wyróżniający jak pomarańcz, pozdro.
kaniagandzowski
Linka niestety nie mogę podać, ponieważ to jest dopiero projekt strony, który istnieje w Photoshopie. Ale chciałem upewnić się czy ten szablon nie robi wrażenia negatywnego tzn. nie podoba się, sprawia tandetę lub gryzą sie kolory.

Kładę duży nacisk na usability - tak jak tylko potrafię.

Ta strona jest skierowana dla nauczycieli i chcę żeby łatwo mogli znajdować informacje takie jak, jakie kursy organizuje ośrodek, zgłosić sie na kurs, jak dojechać do ośrodka i inne. Myślę że na pierwszy rzut oka wiedzieli byście, gdzie przeglądnąć ofertę Ośrodka i zgłosić sie na kurs (gdzie kliknąć).
sztosz
To ja bym proponował pozmieniać linki, bo nie jest jasne co jest czym. Nie byłbym pewny gdzie kliknąć aby dowiedzieć się jak dojechać, ani jak się zgłosić. Pewnie bym szybko to znalazł, ale to ja. Odnośniki nie są jasno opisane. Bardzo podobają mi się ikonki maila drukarki i pdf'a, w tym miejscu w którym są dają jasno do zrozumienia (to jest prawie że oczywiste), że można tekst wydrukować zapisać jako pdf, czy wysłać mailem smile.gif Zwiększyłbym ciut wielkość czcionek (pisałem o tym), ale tak poza tym to OK. Nie jest dzięki bogu oczojebna, wypełniona zbędną grafiką, a układ jest czytelny.
kaniagandzowski
Bardzo dziękuje za sugestie i poniżej naniosłem poprawki.

szablon poniżej rys. 1 jest moją propozycją dla firmy w której obecnie pracuje, lecz niestety nie będzie ona oficjalną stroną, a będzie inna strona którą można zobaczyć na rys.2 (niebieska strona - która została zaprojektowana przez szefa).

Szefem jest artysta, który twierdzi, że zdecydowanie ładniejsza strona jest ta druga (która ją zaprojektował) i to ona będzie reprezentować firmę. Ja tylko potne i w drożę w życie.

Nie pomogły tłumaczenia, że należy zadbać o useability i wywalić niebieski kolor i nie pasujące gradienty i zachowanie okna szukaj rss itd tak więc [size="4"]PROSZę NIE MYLIć MNIE Z Tą STRONA NA RYS.2 bo ja żadnego wpływu na ten szablon nie miałem.[b]

proszę o obiektywną ocenę obydwóch stron. Być może mylę się! i jednak propozycja szefa jest zdecydowanie lepsza od mojej.

Moją propozycję bym bardziej dopracował ale nie mogłem wypytać sie naszych klientów co myślą o stronie i co by zmienili (bylł bezwzględny zakaz tego robienia przez szefa)

Moja propozycja strony rys.1

propozycja szefa rys.2

in5ane
To drugie znacznie lepsze, ale nie chce mi się wytykać błędów ani oceniać tongue.gif
Kildyt
Moim zdaniem oba nie są dobre. W pierwszym to mi się stopka podoba, hehe. Drugi jakiś taki nieprofesjonalny. Domyślam się, że bardzo zależy Ci na przejrzystości, i nie ma w tym nic dziwnego. Popraw pierwszy i będzie dobrze. Osobiście wyróżniłbym jakoś pole gdzie znajduje się treść bo na razie to jakoś wszystko jest zlane zlane w jedno. Wydaje mi się, że nie ma jakiejś "granicy" oddzielającej poszczególne części strony.

Pozdrawiam!
kaniagandzowski
bardzo kałdze nacisk na użyteczność strony a także na wygląd (choc w tym przypadku wygląd dla mnie ma drugorzędne), choć nie jestem grafikiem ale sprobuję jakoś porozdzielać żeby nie zlewało się.

Mam pytanie czy jak otworzycie szablon rys.1 od razu jesteście w stanie zauważyć jakiej tematyce jest ta strona oraz widać gdzie kliknąć żeby przeglądnąć ofertę firmy i zgłosić sie na kurs?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.