Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czas wygaśnięcia domeny.
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
piotrekk
Mój problem:
1. Jakiś czas temu wykupiłem domenę która teraz wygasa.
2. Chciałbym jednak zamówić tą samą domenę w innej firmie, ponieważ jest taniej biggrin.gif

Ile musiałbym czekać na ponowną możliwość zamówienie tej samej domeny, gdy np. obecna wygasa dziś questionmark.gif?

pozdrawiam, dzieki za podpowiedzi.
tiraeth
Chyba rok, z tego co się orientuję smile.gif

Trzeba było pomyśleć i przetransferować domenę za wczasu smile.gif
piotrekk
Dzieki exclamation.gif!
eai
To zależy od firmy w której wykupiłeś domenę. W nazwa.pl jeszcze 2tygodnie po wygaśnięciu domena jest niedostępna i masz szansę opłacić fakturę. A po tym czasie możesz ponownie zarejestrować domenę. Nie wiem jak u innych rejestratorów. Ale napewno nie rok smile.gif
Kocurro
Chyba NASK blokuje standardowo przez dwa tygodnie ... ale podobno może ten czas wydłużyć i dla niektórych klientów (w znaczeniu pośredników) blokuje nawet trzy miesiące - nie wiem jak to z regulaminem jest ani jak się z tego rozliczają ale wygląda na to, że lepiej tak nie kombinować bo ktoś może Cię szybko uprzedzić smile.gif
topgun777
hejka
A czy ktoś się orentuje jak to jest rejestratorem "domenomania.pl" ile ten czas moze trwać?
Kocurro
Dla domen .pl zasady ustala NASK a nie domenomania.pl więc czas taki jak wszystkich innych domen .pl

Pozdrawiam,
Łukasz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.