Mam pewne wątpliwości - normalnie jeśli miałbym wyświetlać wszystko w jednym miejscu ($content) używając widoku index.php było by ok, ale niestety - moja sytuacja jest inna - na głownej chce wyswietlic newsy, ostatnio dodane, polecane - czyli trzy bloki - a nie tak jak na podstronach jeden, jak byście to zrealizowali?
Ja narazie ide pierwotnym tokiem myślenia:
<? class Main extends Controller { // Konstruktor klasy main function Main() { parent::Controller(); Main::_news(); Main::_last(); Main::_polecamy(); } function _last() { $this->load->model('Books'); $query = $this->Books->get_last_books(); $last = ''; if($query->num_rows() > 0) { foreach($query->result() as $row) { $last .= $this->load->view('last_books', $row, TRUE); } } else { $last .= '<h1 class="ostatnio_dod">Brak ebookow</h1>'; } // Przekazanie danych do szablonow $this->response['last'] = $last; } function _news() { $news = ''; $this->load->model('News'); $cos = $this->News->get_news(); if($cos->num_rows() > 0) { // akcja podejmowana jesli newsow jest > 0 foreach($cos->result() as $row) { $news .= $this->load->view('news_loop', $row, TRUE); } $this->response['news'] = $news; } else { $news .= '<h1 class="ostatnio_dod">Brak newsow</h1>'; } } function _polecamy() { $polecamy = ''; $this->load->model('Books'); $query = $this->Books->polecamy(); foreach($query->result() as $row) { $polecamy .= $this->load->view('polecamy', $row, TRUE); } $this->response['polecamy'] = $polecamy; } function index() { $this->load->view('index', $this->response); } } ?>
i cos mnie nie wychodzi, bo nie wiem jak ma wyglądać kontroler np podstrony, prosze o wszelkie porady, jak wy to robicie?, czy idę wogole w dobrym kierunku?, zrodla przykladowych aplikacji itd
- z góry dziękuje za wszystko:)
Przepraszam za takie banalne pytania - dopiero raczkuje.
Widok (index.php)
<!-- content --> <div id="content"> <div id="content-bottom"> <? } ?> <? } ?> <? } ?> </div> </div> <!-- koniec content -->
Na razie używam tej metody, macie może jakieś 'inne' pomysły?