Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [NIEAKTUALNY] Wiele projektów, jedna lokalizacja
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
batman
Czy jest możliwość stworzyć kilka projektów, które będą wskazywać na jeden katalog? Obecnie podczas próby stworzenia drugiego projektu, pojawia się błąd:

Cytat
A project already exists on the file system at this location: C:\...... Either use "Import Existing Projects into Workspace" to create a project at this location or delete the contents of C:\..... from the file system.
lopik
Hmm przecież ustawiasz katalog roboczy w którym zapisujesz wszystkie projekty, co nie ?

Ja mam:
E:\Eclipse Workspace - i w nim mam wszystkie projekty.
batman
Mam katalog Workspace, a w nim katalog_projektu. Czy jest możliwość, by kilka różnych, niepowiązanych ze sobą projektów mogło wskazywać na Workspace/katalog_projektu?
lopik
Czyli chcesz stworzy kilka katalogów z projektem w innym katalogu który jest już projektem ?
Może napisz co chcesz osiągnąć, bo coś chyba nie łapie. ;/
batman
1. Tworzę pierwszy projekt o nazwie moj_projekt. Jako katalog wybieram Workspace/katalog_projektu.
2. Tworzę drugi projekt o nazwie moj_drugi_projekt. Jako katalog wybiera Workspace/katalog_projektu.
3. Pojawia się błąd przedstawiony w pierwszym poście.

Pytanie:
Czy jest możliwość, by punkt drugi nie generował błędu i tworzył ten projekt?
lopik
No w taki sposób to się nie da.
Sedziwoj
Zamiast napisać co się chce osiągnąć pisze jak się próbuje i się nie udaje lol
Bo coś czuję przez skórę że Mylyn rozwiązał by ten problem.
dr_bonzo
batman: Po co ci takie rozwiazanie - masz projekt to po co ci drugi? NIe rozumiem tego. No i poza tym - nie da sie tak
scanner
Po pierwsze takie działanie jest nielogiczne - to tak jakbyś chciał do jednej butelki nalać wodę i olej i liczyć, że się nie pomiesza. Dlatego właśnie dostajesz komunikat o błędzie (błędzie użytkownika a nie programu). PO drugie akurat Mylyn nie ma z tym nic wspólnego, bo do czego innego służy.

Zdradź nam ten słodki sekret, po co chcesz w tym samym folderze trzymac dwa projekty?
Może SVN by ci bardzi był potrzebny? Tworzysz w repozytorium jeden foldr a drugi konfigurujesz tak, aby pobierał zawartość z pierwszego...
batman
Mam swoje sekretne powody smile.gif
W zasadzie problem rozwiązałem używając SVN.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.