Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Strona firmowa - ocena
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
diller24
Witam

Czegoś brakuje mi w projekcie stronki firmowej dostępnej pod adresem http://itspec.pl

Jeśli możecie napisać ocenę jak sie podoba stronką pod względem:
- wyglądu
- działania
- szybkości odnajdywania informacji
- kodu

W projekcie nie wrzuciłem skryptów do wysyłania maili ze stronki wyłącznie po to by nie dostawać dziwnych wiadomości, strona spełnia standard CSS, obecnie zmieniany jest układ do standardu W3C interesują mnie oceny dotyczące wyglądu i działania stronki.

Pozdrawiam
Diller
phpion
Podoba mi się smile.gif strona bardzo przejrzysta i schludna, kolory moim zdaniem dobrze dobrane. Dodałbym jednak jakiś :hover do linków aby dodać nieco dynamiki. Ponadto w kodzie nie podobają mi się style inline (ale kod pisałeś, że ma iść do przebudowy). Ogólnie mocne 7+/10.
grzesiek_g
Tak jak przedmówca napisał, brak hover dla linków co na pewno jest przeoczeniem;) Do stylu strony na pewno nie pasuje to menu z ofertą na dole, poza tym jego wygląd przynajmniej mi nasuwa takie przeypuszczenia, że jeżeli kliknę trójkącik po prawej to menu mi się rozwinie, lub uzyskam efekt slidera (wiem że to nie po polsku:) ). Może lepiej wyglądałby przycisk więcej gdyby był odrobinkę bardziej zaokrąglony od dołu- ale niewiele więcej.

W realizacjach jak kliknę więcej otwiera mi się podstrona która nic mi nie mówi ogólnie o Waszych realizacjach (a tego się spodziewałem), tylko o jednej z Waszych realizacji. Mało tego, przycisk więcej nadal jest na stronie i linkuje do niej samej. Zapętliłem się i idę do konkurencji.

Menu główne jakby doklejone, może lepiej byłoby tą linię nad menu dać w kolorze zakładki?

Menu w stopce nieaktywne.
lectric
Dodaj typ kursora "rączki" po najechaniu na niektóre buttony.
Sadu2
Dla mnie extra stronka.
sticker
top:
- czcionka czarna na niebieskim mało widoczna
- jak na firme brak loga
- brak hovera na linku
menu:
- wyglada jak serwetka na stole, troszke to nie fajne
content:
- fajnie że jest nagłowek tresci tylko nie wiadomo czego dotyczyc jakis kawałek ramki by sie zdał
background:
- strasznie jasno
footer:
- linki nie działają
- 2007 zakładka to do czego prowadzi ?
wybrane realizacje:
- wiecej nie zobacze sad.gif a przydałoby sie

przydałoby sie też portfolio z jakimis linkami albo screenami

kod:
+ bardo przjrzysty
- korzystasz z css?

szybkość ładownia
+ super (ale po co to oceniac skoro tresc praktycznie statyczna jest)

ps strone ogladałem pod ff
diller24
Dzięki za podpowiedzi co do koloru czcionki to jedna z kilku rzeczy która nie odpowiada w projekcie.
teraz kilka informacji dla uściślenia:
w stopce faktycznie nie ma aktywnych linków - w trakcie tworzenia więc lada chwila sie pojawią
pytałeś o CSS tak jest styk wdrożony wczytywany z zewnętrznego pliku
<style type="text/css" title="currentStyle" media="screen"> @import url(mainpage/style/styl.css); </style>" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
co do treści mylisz się jakoby była ona statycznie wczytywana treść wpisuję i tworze pod CMS-em własnej produkcji stąd padło pytanie o szybkość działąnia, cieszę się ze chodzi dobrze. Nie wrzucałem flash-a czy tez javy w projekt bo narazie chcę uzyskać graficznie dobry projekt.
Logo - tutaj pozostaje znak zapytania osoba, która 2 miesiące temu pobrała należność za logo nie wykonała prac stąd zdecydowałem sie projekt graficznie wykonać samemu, choć za logo poczekam jeszcze niespełna 48 godzin jeśli nie będzie opublikuję własne logo.
jaką ocenę na chwilę obecną postawiłbyś?

Pozdrawiam
sticker
import css jest
  1. <style type="text/css" title="currentStyle" media="screen">
  2. @import url(mainpage/style/styl.css);
  3. </style>

a to co dowcip.. ?

1. <div style="width: 700px; margin: auto; clear: both; overflow: hidden; height: auto; ">
  2. <div style="float: left; text-align: left; width:225px; padding-left: 10px; margin-top: 30px; ">
  3. <div style="width:225px; height:130px;background: url(mainpage/files/common/jpg/kontakt.jpg)"></div>
  4. <a href="index.php?id=kontakt"><div style="width:225px; height:60px;margin-top:10px; background: url(mainpage/files/common/jpg/button-lewy.jpg)"></div></a>
  5. <br><br><br>
  6. <div style="width:225px; height:130px;background: url(mainpage/files/common/jpg/zaufanie.jpg)"></div>
  7. <a href="index.php?id=referencje"><div style="width:225px; height:60px;margin-top:10px; background: url(mainpage/files/common/jpg/button-lewy-2.jpg)"></div></a>
  8.  
  9. <br><br><br><br>

Cytat
Logo - tutaj pozostaje znak zapytania osoba, która 2 miesiące temu pobrała należność za logo nie wykonała prac stąd zdecydowałem sie projekt graficznie wykonać samemu, choć za logo poczekam jeszcze niespełna 48 godzin jeśli nie będzie opublikuję własne logo.

to coś w topie to logo? to przeca obrazek jakis ktory nijak nie zidentyfikujesz z firmą

Cytat
Nie wrzucałem flash-a czy tez javy w projekt bo narazie chcę uzyskać graficznie dobry projekt

projekt pozostawia wiele do życzenia, a poza tym co ty takiego musiałbyś wrzucić żeby Ci było potrzeba dołączać aplety snitch.gif (chyba Js? )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.