znalazłem kiedyś w sieci skrypcik do numerowania stron używam go na wielu serwisach ale w tym który teraz tworzę potrzebuję go troszkę zmodyfikować.
Otóż chodzi o to że chciałbym aby skrypt zamiast pierwszej podstrony czyli w tym przypadku
"index.php?page=0"
zwracał
"index.php"
a zamiast mnożyć strony przez 10 dawał wyniki kolejno tzn. na 2 podstronie link wyglądał by tak
index.php?page=2
a nie jak jest w tej chili
index.php?page=10
Kompletnie nie wiem jak to zrobić jest to troszkę zagmatwane, więc proszę o pomoc speców.

Kod wygląda tak:
<?php //link ilość stron pobierane z GET ilosc wynikow na tsronie function Pagination( $base_link, $num_items, $start_item, $per_page ) { if ( $total_pages == 1 ) { return ''; } $page_string = ''; if ( $total_pages > 10 ) { $init_page_max = ( $total_pages > 3 ) ? 3 : $total_pages; for($i = 1; $i < $init_page_max + 1; $i++) { if ( $i < $init_page_max ) { $page_string .= ", "; } } if ( $total_pages > 3 ) { if ( $on_page > 1 && $on_page < $total_pages ) { $page_string .= ( $on_page > 5 ) ? ' ... ' : ', '; $init_page_min = ( $on_page > 4 ) ? $on_page : 5; $init_page_max = ( $on_page < $total_pages - 4 ) ? $on_page : $total_pages - 4; for($i = $init_page_min - 1; $i < $init_page_max + 2; $i++) { if ( $i < $init_page_max + 1 ) { $page_string .= ', '; } } $page_string .= ( $on_page < $total_pages - 4 ) ? ' ... ' : ', '; } else { $page_string .= ' ... '; } for($i = $total_pages - 2; $i < $total_pages + 1; $i++) { if( $i < $total_pages ) { $page_string .= ", "; } } } } else { for($i = 1; $i < $total_pages + 1; $i++) { if ( $i < $total_pages ) { $page_string .= ', '; } } } if ( $on_page > 1 ) { $page_string = sprintf( $base_link, ( ( $on_page - 2 ) * $per_page ), 'Prev' ) . ' ' . $page_string; } if ( $on_page < $total_pages ) { } return $page_string; } $statistic = 5000; echo Pagination( '<a href="index.php?page=%d"><b>%s</b></a>', $statistic, $start, ILOSC_WYNIKOW_NA_STRONIE); ?>
Myślę, że ten skrypcik przyda się wielu z was tych mniej zaawansowanych programistów