ogolnie to wyglada tak, ze to ma byc w funkcji edytujacej dany wpis w tabeli.. Na poczatku sprawdza czy pola w formularzu edycyjnym sa puste. Jezeli sa to wype
nia je danymi z bazy
Kod
<BR>if ($poz[0]=='' and $poz[1]=='' and $poz[2]=='' and $poz[3]=='' and $poz[4]=='' and $poz[5]=='') <BR> {<BR> for ($i = 1; $i < $_SESSION['cols']; $i++)<BR> {<BR> $poz[$i]=$row[$i];<BR> }<BR> }<BR>
no i ja sobie zrobilem petelke ktora tworzy mi tresc if'a (tworze tablice z poszczegolnych elementow i ja join'uje... dzieki czemu otrzymuje dlugi string do if'a automatycznie...
Kod
<BR>for ($i=0;$i<$_SESSION['cols'];$i++)<BR> {<BR> $skladowa[$i]=" \$poz[$i]=='' ";<BR> }<BR> $polecenie=join("and",$skladowa);<BR>
i na koncu chce uzyc tego tak jak wyzej napisalem i nie wiem jak
Kod
if ($polecenie)...
Wiem ze moge zrobic walidacje w js... ale nie znam js i troche nie chce mi sie teraz w niego zaglebiac (jak tego nie rozwale to niestety bede musial napiasc cos co bedzie mi tworzylo dynamicznie kod js sprawdzajacy walidacje - ale to tak na marginesie)
Czekam na Wasze pomysly... bo mi sie skonczyly
ps
dziala mi to przy generacji zapytan do bazy.. myslalem ze w warunku tez pojdzie... a tu lipa.. jak by tu to zrobic... hmm