Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [strona,layout] Radex's homepage
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
.radex
Chodzi o moją stronę...

Link: http://radex.i15.eu/

Chciałbym usłyszeć ocenę głownie laya, bo treści jest zbyt mało aby ją oceniać.

Byłbym wdzięczny za opinie, nawet krytykę ( o ile konstruktywna).

Layout zrobiony na zasadzie minimum grafiki maksimum css'a
starach
Muszę powiedzieć że podziwiam. Stworzyć ładna i sprawnie działające stronkę w oparciu o CI to jest naprawdę sztuka.
Mnie layout się podoba jedynie bym zmienił tło głównego kontenera, bo jak dla mnie przynajmniej biały kiepsko pasuje.
sticker
lubie zielony ale bez przesady smile.gif wiele odcieni zieleni w dużym kontraście raczej nie służy temu layoutowi, format wyświetlanie wiadomości też nie ciekawy na tej liście jest za gęsto brak oddechu..., ogólnie średnio ale też bez tragedii Kod HTML super smile.gif
dzobert
Wchodzę w panel Admina->o Cms'ie i co widzę?

1. Aktualna wersja: 0.5.7 [16.11.2007]
  2. Poprzednie wersje:
  3. <ul>
  4. <li>0.5.6 [13.11.2007]</li>
  5. <li>0.5.4 [7.11.2007]</li>
  6. <li>0.5.3 [2.11.2007]</li>
  7. <li>0.5.0 [5.10.2007]</li>
  8. </ul>

Popraw to.
phpion
Graficznie strona dla mnie taka nijaka. Ten zielonkawy moim zdaniem troszkę mdły. Jeśli chodzi o kod:
- HTML się nie waliduje
- CSS się nie waliduje
- http://radex.i15.eu/index.php/news/read_more/12345
- http://radex.i15.eu/index.php/news/read_more/xxx
- <textarea name="tresc" cols="50" rows="8" style="width:60%" ></textarea> - style inline + cols&rows (nie lepiej użyć styli?)
- po kiego dajesz link do panelu admina?
.radex
@orglee - Biały i tak zostanie, bo lubię kontrast biggrin.gif
@dzobert - Nie ma znaczenia na jaką stronę najpierw wejdziesz, to jest błąd klasy BBCode.
@phpion.com -
- Mi się html waliduje, ale przejżę na innych stronach.
- hah, ciekawe z tym 12345
- co do textarea to jest akurat do zmiany, i użyję stylu winksmiley.jpg
- dla wygody

A co do kolorystyki to miałem z tym spore problemy i to jest jak narazie najlepsza wersja theme'a. Zielony może jest trochę mdły, ale moim zdaniem taki jest najlepszy, bo inne odcienie są zbyt rażące. Chciałem trochę "zmiksować" z innymi kolorami ale jakoś mi nie wychodzi - wtedy wygląda to dziwnie.

Dzięki za pomoc winksmiley.jpg
marcinlenkowski
A ja niestety będę szczery. Wejdź na www.digart.pl jeśli chodzi o layout to daję 5 na 10.
.radex
spoko winksmiley.jpg Właśnie chodzi o to abyś był szczery, a co do skiny digart.pl to jest naprawde niezły, ale nie przepadam za czernią, choć nie wiem dlaczego przyrównujesz mój layout do dużo lepszego.

EDIT:

Zaktualizowano CMS'a. Naprawione błędy z
- http://radex.i15.eu/index.php/news/read_more/12345
- http://radex.i15.eu/index.php/news/read_more/xxx

Dzięki phpion.com!
kowal1122
Layout jest całkiem ładny, ale CMS mało rozbudowany...
.radex
Już dawno nie patrzałem do tego tematu.

Przez ten czas dodałem emotikony, troche treści na stronie ale największe zmiany w Panelu Admina.
Onliner
No layout bardzo mi się podoba. Klasyczny, estetyczny i bez przesytu. Przydałby się jednak wybór szablonów w skrypcie, wtedy byłoby idealnie winksmiley.jpg Tak trzymaj!
.radex
Mam w tej chwili ważniejsze rzeczy do zrobienia, a tak w ogóle to nie byłoby to użyteczne, bo mam tylko jeden skin...
itsme
flaki z olejem ...
4/10
.radex
no właśnie patrząc na moją strone na innych monitorach też takie mdłe kolory mi się wydają - najwidoczniej to kwestia ustawień mojego monitora. Z tego powodu szykuję nowy skin.
MicMic
Linki do innych stron powinny chyba otwierać się w nowym oknie/zakładce.
.radex
No coś ty! sciana.gif  proponujesz target="_blank" ? Nie ma mowy biggrin.gif Jak chcesz nowe okno to proszę użyj środkowego przycisku (tzn. tego na rolce) winksmiley.jpg
MicMic
Rzeczywiście. W CI Jest z tym problem sad.gif
empathon
Graficznie bardzo licho.
Co to za odstęp u góry? To szaro bure tło ma przyprawić o mdłości?
Myślę, że czarny nie jest najlepszym kolorem w tym zestawieniu, zwłaszcza dla nagłówka z nazwa.
Rozumiem minimalizm ale tu masz stronę z ubiegłego wieku pod względem trendów.

Generalnie to czemu ma służyć ta strona?

Ps. Brzydkie R w favicon
.radex
~MicMic - No ale co ma target:_blank do CI?

~empathon - Ten odstęp u góry to miejsce na Aktualne ważne informacje. Używałem tego przez jakiś czas, a kiedy przestało być potrzebne to pozostało miejsce po padding-u. Zmienię to tak, aby jeśli nie ma treści, było nie widoczne.

Cytat
To szaro bure tło ma przyprawić o mdłości?
- Masz na myśli tło na którym pisze "Radex's homepage"?

Cytat
Myślę, że czarny nie jest najlepszym kolorem w tym zestawieniu
- Ja używam Opery 9.50 na której działa text-shadow, dlatego też wygląda lepiej.

Cytat
Rozumiem minimalizm ale tu masz stronę z ubiegłego wieku pod względem trendów
- No akurat mi się podoba biggrin.gif

Cytat
Generalnie to czemu ma służyć ta strona?
- w tej chwili nie ma to większego znaczenia. W tej chwili już kończę dopracowywać najważniejsze moduły CMS'a, póki to nie będzie zrobione, to wiele nie zrobię, prócz pisania newsów o rozwoju samego CMS'a biggrin.gif

Podsumowując: Ten layout był najlepszym moim jak dotąd. Na moim monitorze wygląda naprawdę dobrze, choć może to zależy od tego, że lubię zielony biggrin.gif Ale od jego powstania (nie licząc kilkunastu poprawek) minęło już kilka mięsięcy, przez ten czas poznałem wiele nowych trików w CSS'ie, więc jestem na siłach stworzyć dużo lepszy niż dotychczas. Jednak narazie nie mam pomysłu co do samego wyglądu biggrin.gif

Pozdrawiam!
MicMic
Cytat
~MicMic - No ale co ma target:_blank do CI?

A nic, nic. Pokręciło mi się coś tongue.gif
W większości stron tak jest tam gdzie np. masz linka do mintajax'a, to żeby ci zostawał na Twojej stronce, a stronę mintAjax'a otwierał w nowym oknie smile.gif
( Oczywiście nie chcę Cię do niczego zmuszać )
.radex
To prawda. To się nazywa sitewide, czy jakoś tak. To jest dobre, ale głównie dla stron typu banki itp.(żeby zatrzymać potencjalnych klientów),ale ja nie będę zmuszał użytkownika do tego, czy chce otworzyć daną stronę w nowej karcie, czy też nie. 

PS. Większości? Ja akurat tego nie zauważyłem smile.gif
empathon
@radex_p:

Tak, to tło.
Powinno wyglądać na wszystkich przeglądarkach identycznie. A Ty tu podajesz przeglądarkę bete która nie stanowi pewnie nawet promila rynku.
.radex
Wiem. Jednak to nie było moje tłumaczenie w sensie "U mnie działa, a to najważniejsze", tylko wytłumaczenie w sensie "U mnie działa, więc zapomniałem o tym".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.