Cysiaczek
1.12.2007, 16:28:22
http://img212.imageshack.us/img212/5783/ecltm6.jpgNa obrazku widać śmieszne artefakty (niektóre literki zrobiły się białe). Problem pojawia się podczas jakiejkolwiek edycji pliku (tylko przy czrnym tle). Po poruszaniu scrollem - znika. Czy ktoś się z tym spotkał? Problem występuje w Aptanie
Ma ktoś na to lekarstwo?
Pozdrawiam
sticker
1.12.2007, 17:18:53
przy dużym projekcie też mi sie tak zdarza i to na dowolnym tle
grzesiek_g
1.12.2007, 17:24:27
A która to wersja Aptany? Ja mam wersję Aptana Studio 1,0, ale jako plugin do Eclipse i pliki PHP edytuję w edytorze z PDT, natomiast HTML i js z Aptany. We wcześniejszych wersjach Aptany było dużo bugów z kolorowaniem, ale z każdą zmianą widzę w changelogu kolejne bugi kolorowania poprawione.
Swoją drogą wsparcie w Aptanie dla PHP jest stosunkowo nowe, więc cierpi na choroby wieku młodzieńczego.
Z sprobuj usunac polskie znaki z pliku i zobac co sie bedzie dzialo

Przewaznie te artefakty to wina kodowania - choc Aptana to taki klocek ze niewiadomo co sie tam w niej dzieje
Cysiaczek
2.12.2007, 10:31:46
Aptana jest w najnowszej wersji - Eclipse twierdzi, ze nie ma więcej updatów.
Problem jest nawet przy braku polskich znaków.
Może powalczę z tym, ale póki co, zostanę przy perspektywie PHP :|
Pozdrawiam.
grzesiek_g
2.12.2007, 13:45:14
U mnie przy edytorze PHP z pluginu Aptany wszystko OK, jak chcesz mogę wysłać Ci schemat kolorowania, ale mam standardowe, na białym tle.
Cysiaczek
2.12.2007, 15:29:14
Dzięki, ale na białe tło to mam dobre kolorowanie ;]
W sumie to bym olał Aptane, jakby kolorowanie składni w domyślnej perspektywie php było lepsze. Można w Apatanie ustawić więcej szczegółów.
Pozdrawiam,
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.