Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sesje + ramki + wylogowanie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
saw
Mam taki problemik po zalogowaniu strona jest podzielona na dwie ramki. W jednej jest menu a w drugiej pole ze stronami wybieranymi z menu. Jak zrobic aby po kliknieciu linku wyloguj ynajdujacego sie w ramce menu przechodzilo do strony bez ramek z jednoczesnym zamknieciem strony z ramkami, ewentualnie przeladowanie strony z ramkami do bez ramek. Moze ktos juz cos takiego robi
atay
bedize najlatwiej, linka zrob by otwieral nie w ramce, ale calym oknie, jak to sie robilo - nie pamietam, ale wiem ze cos takiego istnieje:
http://fabryka.republika.pl/js/js_2.asp
http://js.webhelp.pl/kursy/js/pliki/javasc...pt_3.php?roz=js
Sh4dow
Propozycja, jesli nie musisz nie rob 2 ramek, ale zrob jedna ramke <iframe>, wtedy jest lawiej chyba przeładowac całą strone.
DeyV
wystarczy link [xml:1:893c300ab5]<a href="wyloguj.php" target="_top">wyloguj</a>[/xml:1:893c300ab5] A w pliku wyloguj.php niszczenie sesji.
Co to da? Otworzy się strona w głównym oknie, a nie w ramce, i zniszczy sesję. Po co więcej?
Użytkownik
Dlaczego stosujesz ramki?
Od kiedy stosuje php to strona z menu w jednej, a treścią w drugiej komórce tabeli. (chba, że na informatyce, kiedy nauczyciel każe).
id4
Cytat
Od kiedy stosuje php to strona z menu w jednej, a treścią w drugiej komórce tabeli. (chba, że na informatyce, kiedy nauczyciel każe).

Witam.
A jak nie stosowałeś php to nie mogłeś używać tabeli zamiast ramek winksmiley.jpg
Ale fakt faktem, że stosowanie ramek wyszło już dawno temu z mody i nie zaleca się ich stosowania. Wyjątkiem jest tutaj stosowanie jednej głównej ramki, ale bywają przypadki że są przez to problemy.
Użytkownik
Cytat
Cytat

Witam.
A jak nie stosowałeś php to nie mogłeś używać tabeli zamiast ramek winksmiley.jpg
Ale fakt faktem, że stosowanie ramek wyszło już dawno temu z mody i nie zaleca się ich stosowania. Wyjątkiem jest tutaj stosowanie jednej głównej ramki, ale bywają przypadki że są przez to problemy.

Kiedy nie używałem php to nie miałem ani siły, ani czasu by w 10 stronach poprawiać linki smile.gif .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.