hej! mam taki problem:
na stronie mam umieszczona tabele w niej sa jakies wartosci wyciagniete z bazy. mozna je edytowac, .przykladowo:
jest tabela zawierajaca 2x2 w ktorej sa wartosci imion i nazwisk, tj. pierwszy wiersz, pierwsza kolumna -lista rozwijana imion pobranych z bazy, druga kolumna-lista nazwisk rozwijana z bazy. w drugim wierszu to samo. (to jest tylko przyklad).
uzytkownik moze to zmodyfikowac, czyli np. w pierwszym wierszu wybrac zamiast imienia 'Zosia', imie 'Basia'. i tak dla wszystkich komorek tabeli. dane ktore sa wyswietlone na stronie mam w tablicy imie[] i nazwisko[]- i przechowuja one dane w kolejnosci wyciagniecia z bazy (powiedzmy ze pierwszy wiersz, pierwsza kolumna to imie Kasia, drugi wiersz pierwsza kolumna to imie Ania, zatem moja tablica imie[] przechowuje wartosci [Kasia, Asia]). no ale musze miec tak, ze jesli uzytkownik wybierze inne imie, to by po przejsciu na nastepna strone moja tablica imie[] odpowiednio sie zmodyfikowala [nowe_imie1, nowe_imie2]. a caly czas przechowuje mi stare wartosci:/
moj kod to:
  1. <?php
  2. $imie=$_POST['imie'];
  3.  
  4. $pobierz_imiona = "select id, imie from t_osoba";
  5. $odp_pobierz_imiona = ..
  6. echo "<table><form action = 'strona.php' method='POST'><td><select name='imie_id'>";
  7. while($row=pg_fetch_array)
  8. { foreach($row as $data)
  9.  $imie = $row['imie'];
  10. $imie_id = $row['id'];
  11. echo "<option value = $imie_id>$imie</option>";
  12. } 
  13. echo "</select></td></table>";
  14.  
  15. echo "<input type='hidden' name='imie[]' value='$imie'>"; //tu przekazuje moja tablice
  16. echo "<input type = 'submit' name='zmien' value='zmien'></form>";
  17. ?>

no ale wlasnie jak powiedzialam po przejsciu na nowa strone (a raczej przycisniecie przycisku 'zmien' wywola inna fkcje z innym interfejsem, bo wszystko jest napisane w 1 pliku) w tablicy imie[] bede to pierwotne imiona pobrane z bazy. nie pojawia sie nowe wybrane przez uzytkownika.
mam nadz ze dosc zrozumiale opisalam moj problem..
bede wdzieczna za wszelkie sugestie:)
Pzdr!

juz sobie dalam rade:)