Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: skatetv.org
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
ppx
Z dniem dzisiejszym oficjalnie został otwarty serwis www.skateTV.org Założeniem serwisu jest stworzenie katalogu skatowskich filmików.
Póki co serwis nie posiada zbyt dużej bazy filmów ale zorganizowaliśmy konkurs dzięki któremu powinien zyskać dość sporo nowych pozycji.

Czekam na różne opinie, sugestie lub propozycje co zmienić lub co poprawić.
Zapraszam również do rejestracji
devnul
Chcesz opini? Zmień kolory - te są do niczego nie da się na tą stronę patrzeć dłużej niż 2 sekundy bo odrzuca. Grafika też trochę nie spójna.
Kupa błędów w kodzie (deklarujesz XHTML a robisz zupełnie co innego, np. nie zamykasz tagów, brak encji tam gdzie być powinny), layout częściowo na tabelach.
cornholio666
reklamy google - bleee
mauro83
ok!
Sadu2
Jak widze reklamy google na stronce to odrazu się zniechęcam. I te kolorki zabardzo nie pasują (według mnie).
v1ru5
Pomysł ciekawy, ale te "kanały" "szukaj" itd nijak nie wyglądają. zmien na mniejsze i na środku napisy. pozdrawiam
pantomas
A ja sądzę, że ta kolorystyka zapada w pamięć. Strona wyraźnie różni się od większości typowych powielających "sprawdzoną" paletę kolorów. Inna sprawa czy to dobrze czy źle...
devnul
@pantomas: sądzić to Ty sobie możesz w sądzie. Ja za to coś sądze że w najlepszym razie zostałeś poproszony o zarejestrowanie się i zrobienie reklamy (tak to umownie nazwijmy) stronie ppx`a. Bo ocenianie tematu z przed paru dni w pierwszym poście w 10 minut po rejestracji przez "świerzego" użytkownika to raczej nie jest normalne.
Kolory nie są złe dlatego że są inne niż "sprawdzone". Tak naprawedę nie ma jakichś "sprawdzonych" kolorów (no może poza kilko ma neutralnymi). Są poprostu nieumiejętnie dobrane i połączone. Każdy kolor można wykorzystać na dwa sposoby - dobry i zły (nawet nieprzyzwoicie jaskrawe kolory można dobrze połączyć tak że nie będą przeszkadzały a spełniały swoją rolę). Za to między innymi płaci się profesjonalnym grafikom, którzy potrafią odpowiednio łączyć kolory tak żeby pobyt na stronie nie męczył. Tworzenie wyglądu stron to nie sztuka dla sztuki, to sztuka użytkowa, która ma przede wszystkim służyć i ułatwiać odbiór informacji a nie odciągać od nich uwagę i rozpraszać czy przeszkadzać.
A strona owszem - zapada w pamięć - w nie najlepszym tego stwierdzenia znaczeniu (mnie do tej pory oczy bolą jak o niej pomyślę :/).
Kildyt
Nie róbmy tak wielkiej afery z powodu designu, przecież niektórzy pobijają wszelkie rekordy w tej tematyce. Design co prawda nie jest dobry, i właśnie dlatego ten topic został chyba założony. Popracuj jeszcze nad designem, podaj link na tym forum, a my pomożemy Ci i doradzimy, aby twoja strona była jak najlepsza, chyba o to w tym wszystkim chodzi. smile.gif

Ładny jest ten telewizorek z napisem TV. Po zmianie designu i dodaniu kilku nowych możliwości strona będzie bardzo fajna.

Życzę powodzenia w programowaniu i promocji!
Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.