Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: poziom ogloszen na praca oferowana
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
ksiadz
witam
na forum praca oferowana zdecydowana wiekszosc ofert nadaje sie tylko do kosza albo do Hydepark. Wiem ze ten temat juz byl ale to troche krepujace i drazniące gdy np. ja czytam oferte z poczatku wydaje sie ok i dochodze do konca i co widze :?: "oferuje reklame" - beznadzieja i jeszcze chcą dosc duze skrypty a za taką oferte bierze sie tylko lamer. Moze by tak dodac nową zasade TYLKO ZA ROZSADNE WYNAGRODZENIE :?:
dragossani
To jest właśnie wynik psucia rynku przez amatorów. Zamawiający nie zawsze zdają sobie sprawę z tego: 1 - czego powinni wymagać, 2 - co powinni oferować w zamian. To jak kupowanie w marketach - najczęściej badziew że aż strach, ale za to za śmieszną cenę.

Moim zdaniem wystarczy napisać, że wymagany jest pełen komentarz w kodzie, dokumentacja programistyczna, wdrożeniowa, podręcznik użytkownika i administratora, opis procedury testów akceptacyjnych, szkolenie i okres gwarancyjny. Większość amatorów odpuści sobie wtedy takie zlecenie. Postawienie takich wymagań wiąże się oczywiście z odpowiednim wynagrodzeniem, ale przynajmniej wiadomo, że płacimy za wysoką jakość. Próba podnoszenia rynkowych standardów przypomina niestety walkę z wiatrakami...
ksiadz
dzieki za odpowiedz na którą oczekiwałem
Cytat
Zamawiający nie zawsze zdają sobie sprawę z tego: 1 - czego powinni wymagać, 2 - co powinni oferować w zamian. To jak kupowanie w marketach - najczęściej badziew że aż strach, ale za to za śmieszną cenę.  

I tak właśnie jest cały czas dostaje jakieś beznadziejne oferty za byle jakie wynagrodzenie wiec dostaną jak to powiedziales badziew że aż strach.

Cytat
Moim zdaniem wystarczy napisać, że wymagany jest pełen komentarz w kodzie, dokumentacja programistyczna, wdrożeniowa, podręcznik użytkownika i administratora, opis procedury testów akceptacyjnych, szkolenie i okres gwarancyjny. Większość amatorów odpuści sobie wtedy takie zlecenie.

To nadaje się na jedną z zasad forum praca oferowana gdyż warunki umowy powinny być JASNO napisane i szczegóły jakie napisałeś ale czy ktoś to zrobi :?:
Całkowicie popieram twoją wypowiedz a może ktoś jeszcze dorzuci cos od siebie jako doświadczony w takim fachu :?:

pozdry dragossani
kalinowski
hehehe
zrob dzial Praca oferowana [amatorstwo]
spenalzo
Cytat
hehehe  

Wg mnie na serio warto byłoby utworzyć forum Praca oferowana [wymiana] - gdzie lądowałyby ogłoszenia, gdzie jest oferta wymiany.
PrZeMoL
Cytat
Cytat
hehehe  

Wg mnie na serio warto byłoby utworzyć forum Praca oferowana [wymiana] - gdzie lądowałyby ogłoszenia, gdzie jest oferta wymiany.

albo osobny watek oczywiscie bez gatki - tylko ogloszenia przyklejony albo przybity tongue.gif
kalinowski
Cytat
Cytat
hehehe  

to na co jeszcze czekasz questionmark.gif
rob !!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.