Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: numeroo.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
id4
Witam
  • numeroo.pl to serwis, w którym gromadzisz i sprawdzasz dane dotyczące swoich przedmiotów. Załóż konto, zapisz numery seryjne swoich rzeczy. Wprowadź informacje o ich utracie czy kradzieży. Pomożemy Ci je odzyskać.
  • numeroo.pl to elektroniczna szuflada, w której znajdziesz instrukcję obsługi do Twojego odtwarzacza dvd, telewizora czy telefonu komórkowego. Przechowaj u nas elektroniczną wersję karty gwarancyjnej swojego sprzętu.
  • numeroo.pl to wyszukiwarka, w której sprawdzisz historię sprzętu kupowanego przez Ciebie w internetowych portalach aukcyjnych. Zobacz, czy kupowany przez Ciebie przedmiot nie pochodzi z kradzieży.
  • numeroo.pl - dodawaj, pokazuj, chroń

Tym razem chciałem zaprosić Was do odwiedzenia nowego serwisu.
Bardzo proszę o konstruktywne opinie na jego temat.
Serwis działa już oficjalnie, więc każda operacja na przedmiotach jest rejestrowana.

Koniecznie odwiedź: www.numeroo.pl
Moli
Pomysł nie wydaje mi się ciekawy, ale co kto lubi smile.gif Wygląd jest ładny, jasny i przejrzysty smile.gif Jedynie w stopce kolor linkow móglby być ciut ciemniejszy smile.gif Kod też dobry.

Ocena: 7/10
stoprocent
krotko i na temat : Strona bardzo ladna, kod ladny ale nie jestem pewien co do samego pomyslu.

Znalazlem jeden problem : Screenshot
id4
Witam

To rzeczywiscie problem, nad którym teraz pracuję.
Przyznam się, że jakoś nigdy nie miałem serca by ogarnąć wysyłanie emaili - a teraz muszę, bo klient wymaga smile.gif
Wszystko wymaga jeszcze testów.

Tak czy inaczej dzięki.
Ten problem wcześniej czy później zniknie.
Turgon
Stoprocent: Zmieniłem Ci hasło winksmiley.jpg Dostaniesz powiadomienie na maila smile.gif
id4
Cytat(Turgon @ 19.12.2007, 18:00:58 ) *
Stoprocent: Zmieniłem Ci hasło winksmiley.jpg Dostaniesz powiadomienie na maila smile.gif

questionmark.gif Mozesz napisać coś więcej questionmark.gif
questionmark.gif Jakieś dziury w kodzie questionmark.gif
Turgon
To był błąd Stoprocent winksmiley.jpg Ale co do błędów żadnego jak na razie nie zauważyłem.
id4
Cytat(Turgon @ 19.12.2007, 18:42:30 ) *
To był błąd Stoprocent winksmiley.jpg Ale co do błędów żadnego jak na razie nie zauważyłem.

Rozumiem smile.gif
Dzięki, bo się wystraszyłem smile.gif
Zawsze można czegoś niedopatrzyć.
kaniagandzowski
Strona jest bardzo ładna.

Pomysł fajny tylko nie wypali jeśli tylko będą dane wprowadzane przez użytkowników. Gdyby policja z tego korzystała to był by duży plus. Może warto podpytać się Panów policjantów jak oni działają może istnieje jakaś baza, którą by udostępnili - no nie wiem.

Dla mnie strona była by tylko interesująca jeśli bym chciał sprawdzić czy jest przedmiot kradziony i nic więcej. Bo poco mi informacja co dany użytkownik posiada.

Strona by miała duże szanse, gdyby można było już teraz sprawdzić czy auto jest kradzione lub telefon i już z dnia nadzień więcej ludzi by korzystało.

Warunek by musiałby taki, że strona mogła by przeszukiwać bazy prowadzone przez policje. Wystarczyła by informacja czy dany telefon lub auto skradziono. Jeśli tego nie będzie to wątpię żeby ta strona zyskała popularność.

Lepiej zęby była też wersja na telefon.
hwao
Ja chciałbym wprowadzić numer seryjny mojego banknotu i przekazać go dalej z prośbą żeby wpisali się na tą stronę po czym przekazali go komuś bliskiemu... bym zbadał jego trasę smile.gif
id4
Cytat(kaniagandzowski @ 28.12.2007, 23:14:49 ) *
Strona jest bardzo ładna.

Pomysł fajny tylko nie wypali jeśli tylko będą dane wprowadzane przez użytkowników. Gdyby policja z tego korzystała to był by duży plus. Może warto podpytać się Panów policjantów jak oni działają może istnieje jakaś baza, którą by udostępnili - no nie wiem.

Dla mnie strona była by tylko interesująca jeśli bym chciał sprawdzić czy jest przedmiot kradziony i nic więcej. Bo poco mi informacja co dany użytkownik posiada.

Strona by miała duże szanse, gdyby można było już teraz sprawdzić czy auto jest kradzione lub telefon i już z dnia nadzień więcej ludzi by korzystało.

Warunek by musiałby taki, że strona mogła by przeszukiwać bazy prowadzone przez policje. Wystarczyła by informacja czy dany telefon lub auto skradziono. Jeśli tego nie będzie to wątpię żeby ta strona zyskała popularność.

Lepiej zęby była też wersja na telefon.

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź smile.gif
Plany są spore - czy uda sie je zrealizować zależy od SmartEnough - właściciela systemu smile.gif
Etap pierwszy ma taka postać jak widać - kolejne przyniosą znaczące zmiany i dodatkowe funkcjonalności.
kszychu
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4805170.html
No no no, gratulacje!
PUPI
Stronka całkiem fajna. Myślę, że pomysł się sprawdzi. Sam o czymś podobnym myślałem po stracie komórki winksmiley.jpg.

@stoprocent: Ciekawa TO-DO lista winksmiley.jpg
id4
Cytat(kszychu @ 3.01.2008, 11:18:58 ) *

Dziękuję bardzo - teraz to się dopiero praca zacznie smile.gif
empathon
Według mnie bardzo dobrze trafiłeś z czasem. Masz szanse wybić się korzystając z fali wywołanej przez nasza-klase. Internet doświadczy teraz nowej grupy użytkowników. Nie mających z nim wcześniej doświadczeń ale powoli zdającej sobie sprawę z możliwości. Ci użytkownicy zaczną szukać innych portali/usług które będą im odpowiadać, a co najważniejsze będą stanowiły pomost pomiędzy światem wirtualnym a rzeczywistością i ułatwią im życie. Być może wprowadzą w szarą, nudną codzienność nieco emocji. Portale typu last.fm, digg itp nie są ( jeszcze ) dla nich.
Tu świetnie Ty ze swoim pomysłem się wpasowujesz. Gratuluje pomysłu i szczęścia winksmiley.jpg

Życzę powodzenia i pozdrawiam
webdice
Cytat(kszychu @ 3.01.2008, 11:18:58 ) *

Właśnie mówili o stronie w telekspresie. Szkoda tylko że nie podali adresu. Gratuluje smile.gif.
id4
Cytat(empathon @ 3.01.2008, 15:09:02 ) *
Według mnie bardzo dobrze trafiłeś z czasem. Masz szanse wybić się korzystając z fali wywołanej przez nasza-klase. Internet doświadczy teraz nowej grupy użytkowników. Nie mających z nim wcześniej doświadczeń ale powoli zdającej sobie sprawę z możliwości. Ci użytkownicy zaczną szukać innych portali/usług które będą im odpowiadać, a co najważniejsze będą stanowiły pomost pomiędzy światem wirtualnym a rzeczywistością i ułatwią im życie. Być może wprowadzą w szarą, nudną codzienność nieco emocji. Portale typu last.fm, digg itp nie są ( jeszcze ) dla nich.
Tu świetnie Ty ze swoim pomysłem się wpasowujesz. Gratuluje pomysłu i szczęścia winksmiley.jpg

Życzę powodzenia i pozdrawiam

Wielkie dzięki smile.gif
Pomysł nie jest niestety mój - ja mialem tylko szczęście wykonac ten serwis (oczywiście od strony programistycznej).
Nie ukrywam, że ciesze się z jej małego sukcesu - a jak będzie w przyszłości, to czas pokaże.

http://dziendobrytvn.onet.pl/1462870,aktualnosci.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.