Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [wolontariat] - praca zalieczeniowa
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
bloondi1989
Witam,
muszę stworzyć taką bazę danych w MS Access:
Utwórz bazę danych o nazwie BIBLIOTEKA, dzięki której będzie możliwe wpisywanie uczniów z określonych klas(imię, nazwisko, klasa, wiek, nazwisko wychowawcy) oraz książek(tutuł,sygnatura, autor, data wypożyczenia, data oddania).
Baza danych powinna umożliwić dodawanie i usuwanie uczniów, oraz książek, a kwerendy muszą umożliwić wyszukanie danej pozycji ksiązkowej z nazwiskiem wypożyczających, terminem wypożyczeń i zwrotów, informacją, czy książka aktualnie jest wolna, czy wypożyczona.
Kolejna kwerenda ma umożliwić podgląd stanu wypożyczeń u konkretnych uczniów i klas.
Kwerendy obliczające i krzyżowe powinny umożliwić obliczanie ilości wypożyczanych książek w klasach oraz u konkretnych(poszczególnych) uczniów.
Bazę danych nalezy zaopatrzyć w panel sterowania, oprawę graficzną, zdjęcia uczniów( mogąbyćz internetu) i dodatkowe elementy bazy. Uzupełnić dane dla conajmniej 15 książek, 4 klas po 5 uczniów w każdej klasie.

Proszę o pomoc... nic z tego nie rozumiem... chorowałam przez ponad miesiąc i mam pojęcie tylko jak wpisuje się dane do tabeli i jak się robi panel sterowania... :/ a nauczyciel zadał nam taki projekt i mówi, że powinnam sama nadrobić zaległości i go nie obchodzi, że byłam chora... :/ a jak pytałam osoby z klasy, to oni mówią, że połowy co tu jest wymagane wogóle nie było... :/ że mamy sami się domyslić jak to zrobić... PROSZE... LUDZIE RATUJCIE MNIE... bo inaczej mnie usadzi... :/
czy ktoś mógłby mi to zrobić i wmairę wytłumaczyć... bo jak da takie coś na sprawdzianie to już całkiem leże...

Pozdrawiam
Lion_87
zobacz na tej stronie są 3 załącznkiki

http://www.sciaga.pl/tekst/47667-48-access...anych_przyk_ady
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.