Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [symfony]Problem z wgraniem na serwer
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
qqrq
Witam wszystkich frameworkowiczów.

Jakiś czas temu odkryłem dla siebie Symfony. U mnie lokalnie wszystko jest cacy, zrobiłem stronkę, działa jak złoto. Problemy zaczęły się, jak chciałem moje wypociny wgrać na serwer (cal.pl). Zrobiłem freeze, wrzuciłem przez FTP-a, ustawiłem ścieżkę w settings.yml i tak - stronka mi chodzi, ale nie działa ruting, tzn jak przesyłam zmienną GET (na sposób Symfony, czyli adres.mój/ścieżka/do/projektu/moduł/akcja/zmienna/wartość), to jej wogóle nie widzi. Potem, jak wgrałem jeszcze raz, to adres.mój/ścieżka/do/projektu/moduł/akcja wogóle przekierowuje mi na adres.mój. Za pierwszym razem źle mi też budował linki (link_to('Treść','moduł/akcja?zmienna=wartość')) - na chama dopisywał adres na końcu ścieżki.
I tu moje pytanie. Aplikacja działa u mnie lokalnie OK, więc chciałbym się dowiedzieć jakie ustawienia serwera mogą ją w ten sposób zrypać? Może ktoś się już z czymś podobnym spotkał?

Pozdrawiam
jupeter
Na moje oko wygląda to, jakby .htaccess był źle przygotowany.
Masz zdefiniowany poprawnie "RewriteBase" do "/sciezka/do/projektu"?
Mam nadzieje ze pomoże smile.gif
qqrq
Cytat(jupeter @ 25.01.2008, 15:00:58 ) *
Na moje oko wygląda to, jakby .htaccess był źle przygotowany.
Masz zdefiniowany poprawnie "RewriteBase" do "/sciezka/do/projektu"?

Ha! Oczywiście że miałem źle wklepane RewriteBase. smile.gif Dzięki. To pomogło na te przekierowania. A co do tych "dziwnych linków", to miałem ustawioną dyrektywę "no_script_name" w pliku settings.yml na off na środowisku produkcyjnym i stąd ten galimatias...

Jeszcze raz dzięki! yahoo.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.