Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wyłanczający sie komp
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
cinnek
Witam

Mam problem z kompem(duron 700) tzn wyłancza się po włączeniu filmu.
Przy bardzo niskiej rozdzielczośći działa chwilę ale zuzycie procesora wynosi 90%.Nic nie dało instalacja na czysty dysk windy(XP) ani wymiana grafiki , tak normalnie wszystko działa(bez oczywiście filmów) więc sugeruje się tym ze RAM tez jest ok. po odłączeniu napędów cd i dvd działaja filmy(choś nie zawsze) jeśli odłączę tyklo drugi dysk a cd i dvd zostaje podłączone to tez działa( choć nie zawsze ) . Naprawde juznie wiem co to może być wiec proszę was o pomoc moze ktoś z was juz maił podobny problem.

Osobiście stawiam że Płyta Główna siadła ale nie jestem pewien
scanner
Gdyby siadła MoBo to by system miał problemy ze wstaniem.
Standardowo XP ma "szybkie resetowanie" po BSoDzie. Wyłącz to i zobacz jaki komunikat dostajesz przy zawieszcze.
IWAN
Cytat
tak normalnie wszystko działa(bez oczywiście filmów) więc

Wszystko, nawet dość skomplikowana grafika 3d ?
cinnek
Już zanlazłem przyczynę
Okazało sie że komp wyłancza sie po zainstalowaniu sterowników nvidi.
Bez tych steowników wszystko ok
scanner
Jeżelimasz Windowes XP, to polecam WindowsUpdate - tam Updater zassa najnowsze certyfikowane sterowniki do karty.
IWAN
biggrin.gif Tak to jest jak sie kombinuje ze sterownikami. Ale najlepsze jest to że chcesz ściągnąć sobie nowe stery do grafiki ściągasz niby wszystko dobrze a potem takie historie.
kalinowski
HEHEH MOJ KUPEL MIAL LEPSZY PROBLEM
KOM,PUTER PO WYLACZENIU SAM SIE WLACZAL SPOWROTEM PO 5 SEC !!
WIECIE CO BYLO POWODEM questionmark.gif
cenzuraPORT A W NIM SIECIOWKA !! winksmiley.jpg

----
Zmoderowane. Kalinowski, wyłącz CapsLock
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.