cinnek
15.12.2003, 02:32:59
Witam
Mam problem z kompem(duron 700) tzn wyłancza się po włączeniu filmu.
Przy bardzo niskiej rozdzielczośći działa chwilę ale zuzycie procesora wynosi 90%.Nic nie dało instalacja na czysty dysk windy(XP) ani wymiana grafiki , tak normalnie wszystko działa(bez oczywiście filmów) więc sugeruje się tym ze RAM tez jest ok. po odłączeniu napędów cd i dvd działaja filmy(choś nie zawsze) jeśli odłączę tyklo drugi dysk a cd i dvd zostaje podłączone to tez działa( choć nie zawsze ) . Naprawde juznie wiem co to może być wiec proszę was o pomoc moze ktoś z was juz maił podobny problem.
Osobiście stawiam że Płyta Główna siadła ale nie jestem pewien
scanner
15.12.2003, 07:46:02
Gdyby siadła MoBo to by system miał problemy ze wstaniem.
Standardowo XP ma "szybkie resetowanie" po BSoDzie. Wyłącz to i zobacz jaki komunikat dostajesz przy zawieszcze.
IWAN
15.12.2003, 12:04:56
Cytat
tak normalnie wszystko działa(bez oczywiście filmów) więc
Wszystko, nawet dość skomplikowana grafika 3d ?
cinnek
15.12.2003, 13:56:57
Już zanlazłem przyczynę
Okazało sie że komp wyłancza sie po zainstalowaniu sterowników nvidi.
Bez tych steowników wszystko ok
scanner
15.12.2003, 14:04:46
Jeżelimasz Windowes XP, to polecam WindowsUpdate - tam Updater zassa najnowsze certyfikowane sterowniki do karty.
IWAN
15.12.2003, 19:28:36

Tak to jest jak sie kombinuje ze sterownikami. Ale najlepsze jest to że chcesz ściągnąć sobie nowe stery do grafiki ściągasz niby wszystko dobrze a potem takie historie.
kalinowski
16.12.2003, 16:54:49
HEHEH MOJ KUPEL MIAL LEPSZY PROBLEM
KOM,PUTER PO WYLACZENIU SAM SIE WLACZAL SPOWROTEM PO 5 SEC !!
WIECIE CO BYLO POWODEM
cenzuraPORT A W NIM SIECIOWKA !!
----
Zmoderowane. Kalinowski, wyłącz CapsLock
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.