Problem polega na tym ze mam upload ktory nie dziala

<?php function upload() { <table align="center" width="75%" style="border: 1px dotted white;"> <tr><td align="center"><b>Upload</b></td></tr> <tr><td align="center"> <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="999999999"> Dodaj plik: <input type="file" name="up_file" style="font-style:italic; background-color:#000000; color:#00A54E;"> <input type="submit" name="dodaj" value="Dodaj" style="font-style:italic; background-color:#000000; color:#00A54E;"> </td></tr> '); $uploaded_file = $_FILES['up_file']['tmp_name']; $dir = $dir_r.$_FILES['up_file']['name']; echo('<tr><td align="center"><b style="color:#f00">Uploadowano '.$_FILES['up_file']['name'].' do katalogu '.$dir_r.'</b></td><tr></table></form><br>'); } else echo('<tr><td align="center"><b style="color:#f00">Blad podczas upload'u</b></td></tr></table></form><br>'); } else echo('<tr><td align="center"><b style="color:#f00">Katalog '.$dir_r.' nie ma uprawnien</b></td></tr></table></form><br>'); } } ?>
Jednak nic chcialbym zebyscie chociaz dali wskazowke nie mowie ze mi macie kod poprawiac
P.S czy nie idzie tego jakos "oszukac" zeby znajdywal w systemie katalog z prawami rwx bo nikt nie ma praw 777 na katalogu /var/www/

To jak to bardzo wazne dla mnie a nie wiem juz wkoncu co jest zle

Zmienilem troche kod probowalem sobie tez wyswietlac zmienne $_FILES ale sa puste nie wiem dlaczego katalog sie tworzy ma dobry chmod ale nic
<?php function upload() { <table align="center" width="75%" style="border: 1px dotted white;"> <tr><td align="center"><b>Upload</b></td></tr> <tr><td align="center"> <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="999999999"> Dodaj plik: <input type="file" name="up_file" style="font-style:italic; background-color:#000000; color:#00A54E;"> <input type="submit" name="dodaj" value="Dodaj" style="font-style:italic; background-color:#000000; color:#00A54E;"> </td></tr> '); $uploaded_file = $_FILES['up_file']['tmp_name']; } $nowy_dir = $dir.$_FILES['up_file']['name']; echo('<tr><td align="center"><b style="color:#f00">Uploadowano '.$_FILES['up_file']['name'].' do katalogu '.$dir_r.'tmp_upload</b></td><tr></table></form><br>'); } else echo('<tr><td align="center"><b style="color:#f00">Blad podczas upload'u</b></td></tr></table></form><br>'); } else echo('<tr><td align="center"><b style="color:#f00">Katalog '.$dir_r.'tmp_upload nie ma uprawnien</b></td></tr></table></form><br>'); } } ?>
W php.ini upoad jest wloczony oto i on:
Cytat
;;;;;;;;;;;;;;;;
; File Uploads ;
;;;;;;;;;;;;;;;;
; Whether to allow HTTP file uploads.
file_uploads = On
; Temporary directory for HTTP uploaded files (will use system default if not
; specified).
;upload_tmp_dir =
; Maximum allowed size for uploaded files.
upload_max_filesize = 2M
; File Uploads ;
;;;;;;;;;;;;;;;;
; Whether to allow HTTP file uploads.
file_uploads = On
; Temporary directory for HTTP uploaded files (will use system default if not
; specified).
;upload_tmp_dir =
; Maximum allowed size for uploaded files.
upload_max_filesize = 2M
Sam nie wiem dlaczego zmienne sa puste niestety na zadnym forum nie znalazlem podobnego problemu