Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html/css] złe interpretowanie znacznikow dla divow
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
propage
adres:http://www.perelkibaltyku.pl/taniemeble/sss.html

bład wystepuje tylko na ff, tylko jesli strone odpalam na serwerze (na localu jest ok), tylko co jakiś czas (co 4-15 odswiezenie strony).

bład polega na tym, że lewa kolumna #slidebar znajduje sie pod prawą - #content, do tego oby dwie kolumny rozciagaja sie na cala szerokosc strony mimo ze maja ustawione stale szerokosci. Czyli deklaracje float:left i width dla tych kolumn sa nie interpretowane.

Czy ktos jest mi wstanie powiedziec co jest przyczyna zlego interepretowania tej strony, i dlaczego blad wystepuje tylko na serwerze i dotego raz na jakis czas? Ceizko z tym walczyc
Kowalikus
Pewności nie mam ale wydaje mi się, że jeśli dasz style do zewnętrznego pliku np. style.css i osadzisz za pomocą <link /> albo "@import" będzie dobrze. Błąd może polegać na tym, ze firefox wyświetla htmla choć nie do końca ma przeliczone wartości atrybutów styli elementów. A jeśli masz w osobnym pliku to firefox ten plik styli będzie pobierał ze swojego cache'a. To tylko moje domysły.
propage
to nic nie zmienia
nevt
Po pierwsze - u mnie w FF ZAWSZE wyświetla się źle...
Przyczyna to bład w składni CSS (powtórzony dwukrotnie ...)
Kod
#content {
    width: 540px!important;

}

wywal oba wystąpienia tego fragmentu i zastąp:
Kod
#content { width: 540px; }
i będzie ok.
a IE wyświetlał ci poprawnie, bo jest bardziej "łaskawy" dla błędów w składni CSS.
a jeżeli ten !important jednak jest ci do czegoś niezbędny, to przed ! musi być odstęp...
propage
next, to nie bylo przyczyna, dodalem to specjalnie jeszczne raz, nie wiem po co, ale usunelem teraz jak widzisz i jest ciagle to samo
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.