Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Niedziałająca klasa Walidation na serwerze nazwa.pl
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
hevellius
jak wyżej - mam w kontrolerze metodę która wrzuca dane z formularza do bazy jeśli walidacja jest zrobiona poprawnie, jeśli nie, to wyświetla listę błędów. Na xamppie w Windows działa normalnie, na apachu w OpenSuse 10.3 też sprawdzałem, działa, natomiast po wrzuceniu na serwer w nazwa.pl walidacja się nie wyświetla.

Ktoś ma pomysł na to?

Nie wrzuca kodu bo nie jest on błędny, działa sprawnie, tylko na nazwa.pl jakby $this->validation->error_string było puste

spotkał się ktoś z czymś takim wcześniej?

aha, od razu mówię że na nazwa.pl walidacja też "działa" - jeśli spełnione są warunki, dodaje do bazy, jak nie to wraca do formularza - tyle że nie wypisuje błędów jak na innych serwerach
mike
Cytat(hevellius @ 21.02.2008, 12:59:34 ) *
spotkał się ktoś z czymś takim wcześniej?
Taaaaaaakie coś? W życiu nie widziałem. Ale może jakiś inny jasnowidz widział.

Mówisz o jakichś błędach a w ogóle ich nie pokazujesz, nie cytujesz. Jak mamy Ci pomóc?
Mówisz o jakimś kodzie ale nie pokazujesz. O czym mamy rozmawiać?
Mówisz, że nie dajesz bo on jest dobry. Ale wiedz, że gdyby był dobry to nie powodowałby błędów.

Masz poczytaj: Jak mądrze zadawać pytania bo masz potworne braki w komunikacji.
eai
prawdopodobnie (domyślam się), że problem tkwi w wersji php. Domyślnie na nazwa.pl pliki *.php są interpretowane przez parser PHP 4, natomiast *.php5 przez PHP 5. Można w panelu administracyjnym serwera na nazwa.pl ustawić, tak żeby pliki *.php były interpretowane przez PHP5.

Oczywiście jeśli moje przypuszczenia są słuszne (że tutaj problem może tkwić w wersji php).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.