W wygenerowanym adminie w Symfony mam model Post, to którego mam powiązany model Comment.
Teraz tak,
Posiadam w pliku generator.yml wpis
Kod
object_actions:
_edit: ~
_delete: ~
addcomment: { name: Add a comment, action: addComment, icon: backend/addcomment.png }
listcomment: { name: List comment, action: listComment, icon: backend/addcomment.png }
_edit: ~
_delete: ~
addcomment: { name: Add a comment, action: addComment, icon: backend/addcomment.png }
listcomment: { name: List comment, action: listComment, icon: backend/addcomment.png }
No i super. Dopisałem sobie akcję addComment, która działa poprawnie.
<?php public function executeAddComment() { $comment = new Comment(); $comment->setOwnerId($this->getRequestParameter('id')); $comment->save(); $this->redirect('comment/edit?id='.$comment->getId()); } ?>
Teraz problem mam z listComments, bo chce wylistować tylko komentarze do wybranego Posta. Niestety, komentarze pokazuje, ale wszystkie.
<?php public function executeListComment() { $owner_id=$this->getRequestParameter('id'); // tak kombinuje ;/ $this->redirect('comment/list?filter=filter&filters[owner_id]='.$owner_id); $this->redirect('comment/list?filter=filters[owner_id]='.$owner_id); } ?>
Jeśli ktoś miał z tym do czynienia i może mnie naprowadzić, to będę wdzięczny
Powyższe funkcjonalności są opisane w dokumentacji, ale niestety. Teoria swoją drogą, praktyka swoją ;/
Pozdrawiam.